Meld je gratis aan
Nikon brengt fullframe D610 uit © Nikon, D610, D600, Fullframe, FX

8 oktober 2013, 11:48

Vandaag brengt Nikon de opvolger van de Nikon D600 uit, de Nikon D610. Het is de goedkoopste fullframe camera die Nikon in het assortiment heeft.

Snel en stil

Op het eerste gezicht lijkt er in de Nikon D610 niet heel veel veranderd ten op zicht van zijn voorgang Nikon D600. De 24,3 megapixel sensor en de EXPEED 3-beeldprocessor zijn hetzelfde gebleven. Wel is deze camera iets sneller. Hij haalt nu 6 beelden per seconde bij continue-opnamen. Ook heeft deze camera een nieuwe stand voor serieopnamen namelijk Stil ontspannen. Dit zou inhouden dat de camera heel stil opnames maakt. In deze stand is de camera wel weer iets langer naar maximaal 3 beelden per seconde. Wij hebben dit nog niet getest maar zullen dit uiteraard snel doen.

Filmen

Het autofocussysteem is in de D610 met 39 punten hetzelfde. In de Nikon D600 vonden het jammer dat deze vooral in het midden zaten, naar alle waarschijnlijkheid is dat in deze nieuwe camera niet anders. Ook de filmfuncties lijken hetzelfde. Er is ook in deze camera veel overgenomen uit zijn grote broer de Nikon D800. Wij waren erg onder de indruk van deze filmkwaliteit.
Verder zitten er nog een paar grappige creatieve functies in deze camera zoals time-lapse opnamen, HDR en mogelijke bewerkingen in de camera. Je hebt de mogelijkheid van twee SD-kaarten en volgens Nikon zou deze camera in 0.13 seconden moeten opstarten. Dit maakt het wel een perfecte camera voor snelle onderwerpen zoals dieren of sportfotografie.

Testen

Helaas hebben we nog geen exemplaar kunnen testen maar onze testaanvraag staat uit bij Nikon. Uiteraard plaatsen we direct een review zodra we kunnen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Nikon D610 is naar verwachting leverbaar vanaf 18 oktober 2013. De adviesprijs van de Nikon D610 body ligt rond de €1969,-.

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
p9 op 20 oktober 2013 om 12:45

Ik hoop dat hij de D90 overtreft in scherpte...kan er wel een boek over schrijven,van de nieuwe body,s ..heb er inmiddels al veel geprobeerd...
300s,7000, 7100, d600..en de d800 waar ik vele platen van gezien heb...
Ik zie in de platen , gericht op scherpte...en ook nog is croppen als ik dat wil...een soort brossigheid.
En front ,of back focus ..maakt niet uit ..als het verkeerd zou zijn..want dan zie je de scherpte zitten...en nu zie je een egale scherpte....en dat noem ik broessigheid .