Meld je gratis aan
Nieuwe Leica TL aangekondigd - Detailverschillen

11 november 2016, 13:06

Stilletjes presenteerde Leica de nieuwe Leica TL. Deze verbeterde Leica T is de tweede in de mirrorless T-serie met verwisselbare objectieven en wijkt op een beperkt aantal punten af van zijn voorganger Leica T.

Leica heeft de TL een groter intern geheugen van 32GB gegeven en er is een nieuwe app voor op je telefoon om hem te kunnen bedienen. Bovendien heet het systeem vanaf nu het TL-systeem.

Autofocus met een grotere precisie

Het belangrijkste verbeterpunt is de continue autofocus, die nu is voorzien van focustracking, waardoor anticiperen op bewegende onderwerpen een stuk sneller en preciezer is geworden.Daarnaast is de compatibiliteit verbeterd voor het gebruik van andere Leica objectieven. Zo is beeldstabilisatie nu mogelijk met Leica SL-objectieven en er is een adapter voor R-objectieven, waarmee ook oudere Leica R-gebruikers nu wellicht over de streep getrokken worden om een TL aan te schaffen.

Leica TL Prijs en beschikbaarheid

De Leica TL is vanaf november leverbaar in zwart, zilver of titanium. Europese prijzen zijn nog niet bekend gemaakt, maar op basis van de dollarprijs zal de camera vermoedelijk rond de € 1600,- gaan kosten. Houd voor meer informatie de website van importeur Transcontinenta in de gaten.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn