Meld je gratis aan
Sony FE 100mm f/2.8 STF G OSS GM en 85mm f/1.8 - Perfecte portretten

9 februari 2017, 14:18

Voor een portret wordt vaak een licht tele-objectief gebruikt. Sony presenteert nu twee nieuwe versies van dergelijke portretobjectieven: de FE 100mm f/2.8 STF G OSS GM en de FE 85mm f/1.8. Vooral de 100mm is spannend!

Die 100mm f/2.8 STF G heeft namelijk een extraatje om je onscherpte wat creatiever te kunnen gebruiken. De 100mm is ontwikkeld voor gebruik op fullframe camera's en heeft een 11-bladig, afgerond diafragma voor de perfecte bokeh. Maar dat is nog niet alles, want Sony heeft ook de optische constructie uitgerust met een "optical apodization" lenselement.

Dit moet je zien als een soort radiaal-verloopfilter dat ervoor zorgt dat het scherpteverloop van het centrum naar de randen toe veel subtieler is dan je alleen met het diafragma voor elkaar zou kunnen krijgen.De optische SteadyShot stabiliser zorgt ervoor dat je ook met minder licht uit de voeten kunt en de G Master-naam staat garant voor de maximale kwaliteit aan beeld die Sony kan leveren. Een Bokeh-kanon!

FE 85mm f/1.8

Op een technisch lager niveau staat de nieuwe 85mm f/1.8. Sony ziet dit objectief als allrounder voor instappers in fullframe portretfotografie. Het is een klassieke, medium-lichtsterke 85mm voor fullframe met een 9-bladig circulair diafragma en een dubbele lineaire AF-motor voor snelle en precieze scherpstelling. Met de instelbare focus hold-knop kun je diverse scherpstelfuncties koppelen aan instellingen op de camera, zoals automatische scherpstelling op het oog.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony 100mm f/2.8 kost rond de € 2000,-. De 85mm f/1.8 gaat rond de € 650,- kosten. Ze zijn allebei stof- en vochtdicht en leverbaar in maart.
www.sony.nl

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn