Meld je gratis aan
nieuwe systeemcamera: Canon EOS M6 © reshift

16 februari 2017, 11:06

Canon neemt haar mirrorless systeem serieus, blijkt uit de introductie van de EOS M6. Na een wat weifelende start van het systeem enkele jaren geleden breidt deze nieuwe EOS M het programma aangenaam uit met een keurige middenklasser.

Met de EOS M6 zet Canon het EOS-M systeem nog scherper. Als je kijkt naar het systeemcamera-geweld van de concurrentie werd dat ook hoog tijd, maar de M6 is een keurige middenklasser met potentie. De line up bestaat nu uit instapper Canon EOS M10, middenklasser Canon EOS M3, middenklasser M6 en topmodel de Canon EOS M5, hoewel dat minder logisch klinkt dan het is. Het nieuwe model binnen de EOS M-familie staat dus onder de M5 maar biedt wel dezelfde high-end eigenschappen en dat is heel positief.

Technologie uit de M5

Canon heeft de EOS M6 dus hel slim voorzien van de technologie die ook in de M5 zit, maar dan zonder de grote digitale spiegelreflex-achtige zoeker. Wel kun je optioneel voor de losse EVF-DC2 opsteekzoeker kiezen met 2,36 megapixels. Verder zijn aanwezig de 24,2 Megapixel APS-C-formaat sensor met Dual Pixel CMOS AF-technologie en de DIGIC 7 processor. Daarmee is deze mirrorless volgens Canon net zo vlot als een spiegelreflex, maar dan een stuk handzamer. Dankzij ISO-waarden van 100 tot 25.600 met daarbij een continue opnamesnelheid van maximaal 7 bps met volledig behoud van AF hoef je geen opname meer te missen. En zet je de AF vast, dan is zelfs 9 bps mogelijk. De ingebouwde 5-assige videostabilisatie garandeert stabiele Full HD 60p videobeelden die je nog verder kunt verbeteren door een lens met Dynamic IS te gebruiken, zoals de EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM. Stereogeluid Bluetooth en NFC maken deze camera helemaal af.

Prijs en beschikbaarheid

De Canon EOS M6 kost € 819,99 en is leverbaar vanaf april.
www.canon.nl

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn