Meld je gratis aan
Cameragadget: Leica Sofort Instant © leica, sofort, orange

22 maart 2017, 10:00

Wie dacht dat digitale fotografie de analoge helemaal zou doen verdwijnen, heeft het mis. Analoge fotografie is nog steeds in trek, in de vorm van filmrolletjes, maar ook voor instant camera's blijft een (kleine) markt. Zo heb je nu al een heuse Leica voor al € 289,00.

Ook Polaroid heeft een instant-camera: de Polaroid Snap

De camera doet in eerste instantie erg denken aan de Fujifilm Instax mini 90, ook een instant camera met flitser, objectiefring voor modikeuze, selfie-spiegel en een aantal basis-instellingen aan de achterkant, alleen dan voor een prijs van rond de € 130.
De versie van Leica doet wel iets degelijker aan en de diafragmaring kun je gebruiken voor het kiezen van scherpstelafstand, close-up (0,6 tot 3 meter) of grotere afstand (3 meter tot oneindig).

Voor het maken van een foto kun je kiezen uit zeven standen; automatisch, zelfportret, feest, actie/sport, macro, dubbele belichting en bulb (lange belichting). Achterop de opvallend vormgegeven camera vind je verder een knop om de flitser in te schakelen, een knop voor een zelfportret timer en een knop voor belichtingscompensatie.

De frames van de foto's zijn bewust crèmekleurig om het nostalgische karakter te benadrukken. De film is 800 ISO Instax film van Fuji. Nadeel is dat deze film niet al te groot is, ongeveer 6 x 4,5 cm. Dit is een stuk kleiner dan de vroegere polaroid film, zoals die bijvoorbeeld nog wel uit de polaroid camera's van de Impossible Project rollen.


Bij de camera kun je nog kiezen voor accessoires zoals een bijpassende draagriem, een Leica Sofort cameratas, speciale Postcards en de Photo Presenter, een soort foto-album.

In de camera zit een oplaadbare accu die goed is voor 100 foto's. Voor een pakje van 10 kleurenfoto's betaal je € 12,50 en voor 10 zwart-wit foto's € 14,50. Tel daar de prijs van de camera op en je hebt een leuke, maar niet te goedkope hobby.

Meer info

Prijs: €289,-
Website: leica-camera.com

Lees hier alles over de Lomo'Instant Havana Edition.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn