Meld je gratis aan
Manfrotto Befree Color: Kleurig en stabiel © reshift

4 april 2017, 08:18

De populaire Manfrotto Befree statieven hebben een facelift ondergaan. Nieuwe Graphics en een andere afwerking geven deze compacte statievenlijn een modern en hip uiterlijk. Form follows function bij statieven, maar af en toe is wat spielerei best leuk.

Nieuwe graphics

De nieuwe Befree Color familie heeft een hippe kleurschakering gekregen op de poten en in het lettertype. De klemmen om de poten zijn in dezelfde kleur uitgevoerd als de graphics en de vergrendeling voor de spreidhoek van de poten is eveneens voorzien van ditzelfde kleurtje. De felgekleurde rubber bekleding van de poten heeft plaatsgemaakt voor ingetogen zwart. Op praktisch gebied is de stabiliteit nog steeds even degelijk en bovendien heeft Manfrotto de grip van de pootdoppen verbeterd. Die hebben een groter draagvlak en dankzij een nieuwe rubbersoort 'happen' ze nu nog beter op een glad oppervlak. Een geschroefde haak onderaan de middenkolom maakt het mogelijk om een gewicht tussen de poten te hangen voor extra stabiliteit.

Prijs en beschikbaarheid

Dankzij de graphics ogen de statieven modern en zijn ze niet alleen een praktisch accessoire voor je foto-uitrusting, maar ook nog mooi om te zien. Laat dat maar aan Italiaanse ontwerpers over! Voor de modebewuste fotograaf beslist iets om over na te denken. De Manfrotto Befree Color is gemaakt van aluminium en leverbaar in de kleuren blauw, groen, grijs en rood voor € 180,50 inclusief statiefkop.
www.manfrotto.nl

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn