Meld je gratis aan
Nieuw: Zeiss Batis 135mm f/2.8 voor Sony E-mount © zeiss, sony, batis, lens, objectief

7 april 2017, 00:00

Zeiss presenteert de Batis 135mm f/2.8 voor Sony E-Mount fullframe. Uiteraard met autofocus. Daarmee komt het aantal objectieven met AF in deze serie op vier.

De nieuwe Zeiss Batis 135mm f/2.8 voor Sony E-mount is een oude bekende, althans wat betreft het brandpunt en de lichtsterkte. In vroeger tijden was een 135mm f/2.8 de standaard tele in een allround setje apparatuur, samen met een 50mm en een 28mm. Tegenwoordig lijkt dit type objectief haast verdwenen als gevolg van het succes van de lichtsterke 70-200mm telezooms.

Optische Stabiliser

Toch is de nieuwe Batis 135mm allesbehalve ouderwets. "Het medium telefoto-objectief voor een nieuw tijdperk", vindt Zeiss zelf. De nieuwe tele is speciaal ontworpen om optimaal gebruik te kunnen maken van de Sony Alpha 7 fullframe sensor, maar past uiteraard ook op de modellen met APS-C sensor. Vandaar wellicht dat er behalve AF ook maar gelijk een optische stabiliser is ingebouwd? Eigenlijk is die namelijk niet nodig in een dergelijk ontwerp, behalve als je de cropfactor van een mee gaat rekenen. Die stabi is wel een tamelijk spannende stap voor Zeiss, want ze zijn met dit brandpunt een pionier.
Net als de andere Batis objectieven heeft ook de 135mm een OLED-display waarop je exact de scherptediepte kunt aflezen, óók als je het objectief op een NEX APS-C sensor gebruikt. De behuizing is van metaal en stof- en vochtdicht en het diafragma is mooi afgerond voor de perfecte Bokeh.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Batis 135mm wordt leverbaar vanaf mei en gaat rond de € 2000,- kosten.
www.zeiss.nl
www.transcontinenta.nl

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn