Meld je gratis aan
Nieuwe Fujifilm GF objectieven - Nieuwe Fujifilm GF objectieven  © IDG NL

19 april 2017, 14:20

Fujifilm zit niet stil waar het de opbouw van haar GFX middenformaat systeem betreft. Vandaag presenteerde het groene merk twee nieuwe objectieven en een aantal verse accessoires voor de 50 megapixel systeemcamera.

De nieuwe Fujinon GF 110mm F2 R LM WR en GF 23mm F4 R LM WR zijn de oplossing voor wie een lichtsterke portrettele of een ultragroothoek wenst op zijn GFX 50S.

De nieuwe Fujinons hebben een ultrahoog scheidend vermogen en zijn volgens Fujifilm probleemloos te gebruiken op sensoren tot 100 megapixels. Wat dan direct allerlei wilde vermoedens doet rijzen over toekomstige Fuji midformaat camera's...

Weatherproof en hoogwaardige prestaties

Beide objectieven hebben een stille en snelle lineaire AF-motor en ze zijn weatherproof en vorstbestendig tot -10 graden Celsius. De Fujinon GF 110mm heeft een beeldhoek die overeenkomt met een 87mm portrettele op een fullframe camera. De hoge lichtsterkte en de prestaties op volle opening (dankzij vier ED elementen!) maken in combinatie met een rond diafragma een prachtige bokeh mogelijk. Het objectief is met een ruime kilo bovendien niet al te zwaar voor werken uit de hand.

De Fujinon GF 23mm is vergelijkbaar met een 18mm supergroothoek en weegt 845 gram. Ondanks de enorme beeldhoek heeft Fujifilm het objectief zodanig ontworpen dat vervormingen tot het minimum worden beperkt. Hiervoor zijn de nodige asferische elementen en hoogwaardige glassoorten toegepast. Ideaal voor landschap en architectuur.

Nieuwe accessoires

Voor de GFX 50S, de X-T2 en de X-T1 zijn daarnaast drie nieuwe oculairrubbers aangekondigd. Deze rubbers voorkomen dat omgevingslicht ongewenst langs de zoeker komt en maken het kijken voor brildragers comfortabeler. Bovendien presenteert Fujifilm de View Camera Adapter G die het mogelijk maakt om oudere Fujinon grootformaat objectieven op de Fujifilm GFX 50S te gebruiken. Heel nuttig als je nog een analoge Fuji GX680 in de kast hebt liggen.

Prijs en beschikbaarheid

De Fujinon GF 110mm F2 R LM WR kost € 2999,00 en de GF 23mm F4 R LM WR heeft een prijs van € 2799,00. Leverbaar vanaf juli. De View Camera Adapter gaat € 499,00 kosten en is leverbaar vanaf juni.
www.fujifilm.eu/nl

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn