Meld je gratis aan
Canon fanshop © canon, webshop, apparatuur

18 mei 2017, 11:35

In navolging van bekende voetbalclubs die hun fans artikelen met het clublogo aanbieden heeft Canon als grootste camerafabrikant nu ook een webwinkel waar je officiële Canon-merchandise kunt kopen. De collectie is ontworpen ter gelegenheid van het 30-jarige bestaan van het EOS-systeem.

We hebben de Canon fanshop uiteraard meteen bezocht toen het persbericht binnenkwam. Het assortiment is al aardig uitgebreid. Je vindt er kleding zoals T-shirts, jacks en sweaters maar ook accessoires zoals cameratassen en rugzakken, paraplu's, baseballpetjes en zelfs babyslabbetjes, je kunt immers niet vroeg genoeg beginnen! De artikelen zijn bedrukt met logo's en afbeeldingen van Canon EOS, en er zijn ook veel spullen met het originele Kwanon-logo dat afgebeeld was op Canon's eerste prototype, de Kwanon camera uit 1934.

Collectors item

Heel aardig is de mogelijkheid om een replica in miniatuurformaat van de eerste in serie gefabriceerde Canon kleinbeeldcamera, de Hansa uit 1936, te bestellen. In een tijd dat Europa de dienst uitmaakte in de camerawereld was de Canon Hansa een van de Japanse camera's van dat moment die deze situatie zou gaan veranderen. Goro Yoshida, een van de oprichters van Canon vond dat de Europese camera's veel te duur waren. Hij demonteerde een beroemde meetzoekercamera en vertelde later: 'Ik vond geen voorwerpen zoals diamanten in de camera. De camera was gemaakt van ijzer, aluminium, koper en rubber. Ik was verrast dat deze goedkope materialen resulteerden in een camera met zo'n exorbitante prijs'. Hij ontwikkelde daarop een camera die wel betaalbaar was. De rest is geschiedenis.

Originele details

Dit exclusief in de Canon fanshop verkrijgbare collectors item beschikt over originele details, en hij wordt compleet op een standaard in een vitrinekistje geleverd, afstoffen hoeft dus niet. We hopen dat Canon een serie van deze replica's uit gaat brengen. Het zou ook mooi zijn als Canon een korte url voor deze fanshop bedenkt, tot het zover is ben je echter welkom op https://store.canon.nl/search/f/579214484/

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn