Meld je gratis aan
nieuwe Olympus Tough! TG-5 © Olympus, camera, functies

18 mei 2017, 13:03

De Tough! TG-5 is een nagenoeg onverwoestbare compactcamera met een verbeterde beeldkwaliteit. De TG-5 overleeft moeiteloos een val van enkele meters, een flinke zandstorm en een waterdiepte van niet minder dan 15 meter. De ideale (extra) camera dus voor een avontuurlijke vakantie of gewoon een middagje aan het strand!

15 meter diep

De Tough! TG5 is het topmodel in de serie water- en valbestendige camera's waarvan het eerste model in 2006 verscheen. Olympus was dan ook de uitvinder van dit type camera en het bedrijf heeft deze voorsprong door constante innovatie weten te behouden. Je kon dat eerste model (de 720 SW) tot een waterdiepte van 3 meter gebruiken, bij de TG5 is dat maar liefst 15 meter! Verder kan deze ijzersterke camera een val van 2,1 meter, een druk van 100kg en een temperatuur van -10°C aan.

Minder ruis

Olympus legt vooral de nadruk op de beeldkwaliteit. Die is zichtbaar verbeterd wat betreft dynamisch bereik door toepassing van een nieuwe BSI-CMOS beeldsensor en een eveneens nieuwe TruePic VIII image processor, dezelfde processor die ook in de OM-D E-M1 Mark II gebruikt wordt. Olympus heeft er voor gekozen om het aantal pixels te verminderen van 16 miljoen naar 12 miljoen. Hierdoor zijn de pixels groter waardoor er - in combinatie met de beeldprocessor - minder ruis zal optreden bij hogere gevoeligheden. Omdat de lens een lichtsterkte van F2.0 in de groothoekstand heeft kun je bij weinig licht fotograferen en filmen.

Ultra HD

Nu we het toch over filmen hebben; de TG5 beschikt over 4K, oftewel Ultra HD, waardoor je zelf superscherpe content voor je 4K-televisie kunt schieten. In de 1080p- en 720p-kwaliteit kun je met respectievelijk 120fps en 240fps filmen waardoor je prachtige slow motionopnamen kunt maken.

Uitgebreide tracking

De outdoor-functies zijn sterk uitgebreid, naast de bekende GPS is de camera ook uitgerust met een temperatuursensor, een manometer en een kompas. Hierdoor heb je achteraf veel opname-informatie en een betere tracking met de OI.Track-app op je smartphone. Er is een aantal accessoires beschikbaar zoals een onderwaterbehuizing (tot 45 m diepte), een fisheye voorzetlens en een macroverlichting.

De nieuwe Tough! TG-5 zal vanaf juni verkrijgbaar zijn in een rode en zwarte uitvoering voor € 479,-.

Bekijk meer informatie op de website van Olympus.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn