Meld je gratis aan
Lomography Neptune systeem © lens, objectief, kodak, Lomography, Lomo, zeiss, Art, neptune

15 juni 2017, 10:17

Op Kickstarter heeft Lomography een nieuw project gepresenteerd: het Neptune Convertible Art Lens Systeem. Dit is een systeem met twee adapters en meerdere objectieven die door elkaar te gebruiken zijn.

Eén systeem, drie objectieven

Het nieuwe Lomography systeem bestaat uit drie prime objectieven en twee diafragmamechanismen met verschillende diafragmaplaten die je door elkaar kunt gebruiken. Het lijkt wat op de ouderwetse Zeiss Contaflex en Kodak Retina lenssystemen want feitelijk wissel je alleen het glas terwijl de diafragma-unit op de camera blijft zitten. Er is een Thalassa 35mm F3,5, een Despina 50mm F2,8 en een Proteus 80mm F4 leverbaar, wat eveneens sterk doet denken aan het standaard reportagesetje van vroeger. Lomo gaat voor maximale optische kwaliteit met deze handgebouwde vaste brandpunten, niks geen funvlekken en lensfouten voor creativiteit dus, maar serieus glas.


Diafragma-units

De standaard diafragma-unit met de achterste lenselementen zet je op de camera en vervolgens kun je de frontlenzen wisselen. Het irisdiafragma is zo ontworpen dat je de gewenste bokeh-werking heel precies kunt instellen, maar je kunt ook een andere diafragma-unit gebruiken met losse diafragmaplaten voor creatieve effecten. De volle opening is overigens direct het optimale diafragma van de betreffende lens.
Het Lomography Art Lens Systeem is gericht op de toekomst, want het is de bedoeling dat er in de toekomst lensdelen leverbaar zijn van 15mm ultragroothoek tot 400mm supertele. Alles is uiteraard zowel bruikbaar op fulframe- als op cropcamera's.

Prijs en beschikbaarheid

Het Neptune Convertible Art Lens Systeem staat momenteel op Kickstarter. Voor $545,00 kun je de Kickoff Special set reserveren in zilver of zwart. Er is een Nikon F, Canon EF of Pentax K versie. De levering staat gepland voor februari 2018 (ja, 2018!)
www.lomography.com/kickstarter

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Henk Siteur op 15 juni 2017 om 11:13

Omdat alleen de frontlenzen kunnen worden gewisseld levert de combinatie juist dan lensvertekening op.
De lensvertekening kan alleen met een compleet objectief afdoende worden bestreden. Dan is alles optisch gezien goed op elkaar af te stemmen.