Meld je gratis aan
Verbeterde Distagon - Zeiss Milvus 35mm f/1.4 © Zeiss, nieuw, lens

27 juni 2017, 12:24

Zeiss presenteert een tiende objectief in haar Milvus-serie voor fullframe spiegelreflexcamera's: de 35mm F1,4. In tegenstelling tot eerdere Zeiss 35mm Distagon objectieven is deze Milvus voorzien van een compleet nieuw optisch ontwerp.

Geen kleurafwijkingen

Zeiss heeft de manual focus Milvus 35mm F1,4 geheel opnieuw ontworpen en maar liefst vijf speciale glaselementen en een asferisch element gebruikt om chromatische aberraties (kleurverschuiving) en vertekening te voorkomen. Iets wat noodzakelijk is om een maximale kwaliteit van hoek tot hoek te verkrijgen met de huidige fullframe sensoren van 36 megapixels en hoger. Bovendien is aandacht besteed aan de bokeh, om de 35mm behalve voor reportagefotografie ook geschikt te maken voor portretwerk. Zeiss belooft een heel zacht en egaal onscherpteverloop dankzij het gebruik van 9 diafragmalamellen.


Wie wil filmen zal de Milvus ook op prijs stellen want het diafragma is met één handeling traploos te maken en de handmatige scherpstelling heeft een lekker lange en soepele slag.

Prijs en beschikbaarheid

De Zeiss Milvus 35mm F1,4 is verkrijgbaar vanaf juli dit jaar voor Canon EF- en Nikon F-vatting en heeft een adviesprijs van € 1999,-.

www.zeiss.com

www.transcontinenta.nl

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn