Meld je gratis aan
Dromerige scherpte - Lensbaby Velvet 85mm f/1.8  © velvet, lensbaby, nieuw

17 juli 2017, 12:15

De nieuwe Lensbaby 85mm f/1.8 tele is een portretlens en macro-objectief in één. Lensbaby heeft dit objectief speciaal ontwikkeld voor portretwerkers en macrofotografen die streven naar het dromerige beeld "van vroeger". Daarmee sluit deze Velvet 85 perfect aan op de Velvet 56mm f/1.6.

Lensbaby maakt fotograferen fun, maar naast een hele serie "creatieve" objectieven met een hoge funfactor produceert Lensbaby ook hoogwaardige kwaliteitsobjectieven. Zoals de nieuwe Velvet 85mm f/1.8.
Dit degelijke stukje glas gaat terug naar de basis van de fotografie: manual focus, handmatige diafragma-instelling, en stop-down lichtmeten.

Dromerig effect

De Velvet 85mm geeft volgens het persbericht: "...een zacht dromerig effect bij diafragmawaarden van f/1.8 tot 2.8. Bij verder diafragmeren levert de Velvet 85 detailrijke en scherpe foto's met een zeer fraaie achtergrondonscherpte. De prachtige fluweelzachte, onscherpte en kleurtinten geven de foto's een bijzondere bijna filmachtige kwaliteit." Daarvoor is onder andere een diafragma met maar liefst 12 lamellen gebruikt. Ideaal voor dromerige portretten! Maar daarnaast kun je er ook close-up fotografie mee doen, want de macro-instelling loopt tot 1:2 en je kunt al vanaf 24cm scherpstellen.

Prijs en beschikbaarheid

De Lensbaby Velvet 85mm f/1.8 is leverbaar vanaf half juli voor Sony, Nikon, Canon en Pentax dslr-camera's en daarnaast voor mirrorless camera's met Micro FourThirds-, Samsung NX- en Fujifilm X-vatting. Hij kost € 549,99. De dslr variant heeft een ingebouwde zonnekap, de mirrorless-versie heeft een losse metalen zonnekap.
www.transcontinenta.nl

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn