Meld je gratis aan
Mirrorless camera in 2018? - Zenit keert terug! © new, zenit, camera

28 augustus 2017, 13:00

Het roemruchte merk Zenit zou volgend jaar terug keren op de fotomarkt, als de Russische bron correct is. PhotoXpress.ru meldt dat het bedrijf Krasnogorsk overweegt om volgend jaar een mirrorless camera op de markt te brengen.

De google-vertaling van het nieuwsbericht meldt dat de naam Zenit weer van stal gehaald wordt en dat de elektronische componenten in het buitenland vervaardigd zullen worden. De afwerking van de nieuwe Zenit zou met echt leer zijn en de ergonomische vormgeving volgt "karakteristieke lijnen".

KMZ Krasnogorsk

De Krasnogorsk Mechanische Fabriek oftewel KMZ produceerde van 1952 tot 2000 analoge camera's die net zo gebouwd waren als een Lada: goedkoop, simpel en praktisch. De Zenit spiegelreflexen, Zorki meetzoekers en Lomo compactcamera's vormden een goedkope instap voor veel hobbyfotografen toen het IJzeren Gordijn nog bestond. De export van Zenit's was toen voor de Sovjet-Unie een mogelijkheid om deviezen te verwerven. De laatste Zenit slr was de 412, die ontwikkeld werd na de val van de Sovjet-Unie. In 2012 werden door KMZ al weer oudere Zenit objectieven in productie genomen, tot groot genoegen van fotografen die de unieke bokeh van dit voormalige Sovjet-glas op prijs stelden. Dankzij de schroefdraadvatting kunnen ze met adapters op allerlei moderne camera's gezet worden.

Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
nl12047 op 29 augustus 2017 om 08:20

waren goede cameras ik heb hem ook nog gehad compleet met tele en macro lenzen in grote alminiumkoffer het werkte en doet wat het moest doen foto's maken ik gebruikten toen ilfort fotorolletjes zwart wit en kleur leuk dat het terug komt als het net zo goedkoop is als toen dan word het leuk

kb op 28 augustus 2017 om 15:17

geweldig nieuws De oude objectieven zijn door karakter en gloed een mooie en niet dure aanvulling .