Meld je gratis aan
Be connected! - Canon EOS M100  © eos, nieuw, 100

30 augustus 2017, 10:50

En daar is de volgende: de Canon EOS M100 is de nieuwste toevoeging aan het EOS M mirrorless camerasysteem. De EOS M100 vervangt de M10 en is "Connected" dankzij wifi en bluetooth. Ideaal voor vlogs, selfies en dagelijkse fotografie.

Waar de EOS M6 dit voorjaar mikte op high-end gebruikers, ziet Canon voor de EOS M100 een doelgroep in vloggers, vakantievierders en gelegenheidsfotografen die tot nu toe vooral een compact gebruikten. Het persbericht meldt: "Wanneer je vlogt of een selfie maakt [...] die je absoluut moet delen, dan zijn het handige variangle scherm en de Selfie-modus van de EOS M100 ideaal om direct de eerste keer een perfect resultaat te behalen. In de Smooth Skin modus heb je keuze uit vijf verschillende niveaus voor die extra uitstraling die je foto's de perfecte beleving geven." Altijd de perfecte selfies dus, wat wil je nog meer?

Creatieve opties

De EOS M100 heeft echter wel degelijk ook creatieve opties voor mensen die meer willen dan snapshots knippen. Het touchscreen en de creatieve filters maken het werken met de EOS M100 gemakkelijk en dankzij de on-screen toelichtingen leer je heel snel wat je moet doen om goede opnamen (Canon: met een professionele look) te maken. Een echte allround fotomachine voor van alles en nog wat, maar ook geschikt voor de lichtgewicht werkende hobbyfotograaf. De techspecs even op een rijtje: 24 megapixels, sluitertijden van 30 sec. tot 1/4.000 sec., dual pixels cmos AF-systeem met 49 AF-punten en ISO 100-25.600. Bovendien kun je er HD mee filmen in 1920x 1080 pixels.

Prijs en beschikbaarheid

De Canon EOS M100 kost € 479,00 als body en is leverbaar vanaf oktober in grijs of zwart. Je personaliseert de camera met een van de negen cameratassen in hippe kleuren.
www.canon.nl

Reacties (6)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
RoosZ op 30 augustus 2017 om 11:47

Jammer dat camerafabrikanten tegenwoordig allemaal inzetten op aanraakscherm, vloggers, selfies en wifi................
Ik hoef al die flauwekul niet, vind die alleen maar hinderlijk (heb het aanraakscherm dus uitgeschakeld), maar helaas moet ik er wel voor betalen als ik een camera met de nieuwste fototechnische specificaties wil aanschaffen. Een moderne goede (compact)camera zonder al die onzin is (bijna?) niet meer te koop.
Ik hoop dat de hype snel voorbij is en zo niet dan zouden fabrikanten een alternatief moeten bieden aan mensen die deze extra's niet willen. Ik zie dat helaas niet snel gebeuren.

rob1951 op 30 augustus 2017 om 22:41

Hoi Roos,
......'Ik hoef al die flauwekul niet' zeg jij over een aanraakscherm.
Flauwekul???!

Mijn Olympus camera's hebben ook een aanraakscherm waarop ik kan scherpstellen.
Meestal heb ik die optie uitstaan, al is het alleen maar om ongewenste foto's te voorkomen als het scherm je lichaam raakt als de camera om je nek hangt........

Maar, wat kan het scherpstellen en gelijktijdig de foto maken handig zijn zeg.
In een fractie van een seconde, dat wat je in een compositie scherp wil hebben, selecteren en gelijktijdig afdrukken..........ik kan mij niet voorstellen dat iemand die fotografie als hobby heeft deze mogelijkheid bestempeld als flauwekul.

Hartelijke groet, Rob

RoosZ op 31 augustus 2017 om 09:57

Beste Rob,

Leuk dat je zo uitgebreid hebt gereageerd. Ik zou willen dat meer mensen dat deden, want ik ben eigenlijk wel benieuwd of ik een uitzondering ben of dat meer mensen liever op de "ouderwetse" manier blijven werken.

Fijn dat jij zo blij bent met het aanraakscherm. Ik heb die enkele maanden intensief gebruikt, maar vond het heel vervelend werken. Gelukkig kon ik die functie op mijn camera uitschakelen. Ik geeft sterk de voorkeur aan de klassieke manier: scherpstellen op de gewenste plek, compositie bepalen en afdrukken. Sinds ik dat weer doe heb ik veel meer plezier van mijn camera.
Wat de overige moderne mogelijkheden betreft: ik maak geen selfies, ik vlog niet en aan een wifi-verbinding met de camera heb ik geen behoefte. Geheugenkaartje in de computer steken en de foto's overzetten vind ik veel handiger.
Hartelijke groet, Roos

ali op 31 augustus 2017 om 10:08

ik volg de discussie zo eventjes en Roos, ik ben het helemaal met je eens: ik heb een verschrikkelijke hekel aan die aanraakschermen en Rob geeft het zelf al aan met zijn eigen voorbeeld, dus hoezo: blij ermee?? ik citeer: "uitstaan om ongewenste foto's ermee te voorkomen. Dat zegt toch al genoeg?!
Geef mij maar gewoon knoppen en vooral geen overbodige tierlantijnen...
Zo hoefde ik vroeger (en nog steeds niet) geen teletekst op mijn televisie en meer van die fratsen, maar op een gegeven moment kon je geen televisie meer kopen zónder....\
net als dingen in een auto; geeft alleen maar steeds meer storingen, al die extra toeters en bellen....
Mijn vriendin heeft een camera met aanraakscherm, ik zou er gek van worden............

rob1951 op 31 augustus 2017 om 11:20

......hoezo blij ermee?
Je hebt niet goed gelezen Ali.

Heel blij zelfs, want het is een extra optie.

Een voorbeeld.
Stel je ziet ineens een hommel op een prachtig groepje bloemen zitten.
Je wilt niet te dichtbij komen dus zoomt wat in.
Het moet snel gebeuren, anders is de hommel weg............
De camera het scherpstelpunt laten bepalen???
Grote kans dat hij scherp stelt op een van de bloemen rondom de hommel en het diertje dus net niet echt 100% scherp is.
Handmatig scherpstellen kost waarschijnlijk ook te veel tijd.
........Met één vingertip op het aanraakscherm stel je scherp op de hommel en gelijktijdig wordt de foto gemaakt.

Nog een voorbeeld......
Ik sta in een drukke winkelstraat en zie ineens een bijzonder onderwerp aankomen lopen voor een straatfoto.
Ook hier hetzelfde verhaal.
In een fractie van een seconde scherpstellen op het juiste onderwerp en de foto maken.

Het is een extra optie Ali, die je net als ik vaak gewoon uit hebt staan en zeker geen overbodige tierelantijn.
En die vriendin van jou kan het scherpstellen via het scherm ook uitzetten.

ali op 31 augustus 2017 om 11:26

als je die optie meestal hebt uitstaan zoals je zegt, waaruit blijkt dan het gemak??? flauwekul dat je door een zoeker niet zo vlot kunt scherpstellen op het onderwerp; gaat geweldig met de spotmeting...
we zijn het gewoon niet eens, discussie hierover heeft ook geen zin....