Meld je gratis aan
4K in stijlverpakking - Olympus OM-D E-M10 Mark III  © Marc, 3, flits

31 augustus 2017, 11:35

Voor retrostyling moet je bij Olympus zijn, maar daar doen ze op de ontwerpafdeling meer dan alleen een klassiek jasje om de modernste techniek trekken. De Olympus OM-D E-M10 Mark III kan nu 4K filmen en ziet er weer oogverblindend uit.De nieuwe Olympus OM-D E-M10 Mark III is op punten verbeterd ten opzichte van de Mk II zonder daarbij aan optische aantrekkelijkheid in te boeten. De camera behoudt de 16 megapixel cmos-sensor en de 5-assige beeldstabilisatie van de mk II, maar heeft wel een nieuwe Truepic VIII beeldprocessor gekregen die de mogelijkheid biedt om 4K te filmen. Darnaast zijn de bedieningsknoppen onder handen genomen qua ergonomie. Starters kunnen met de nieuwe OM-D bovendien beter hun weg vinden omdat het iAuto-programma is aangepast met intelligente onderwerps- en scène-herkenning.

Autofocus, opnamesnelheid en shortcuts

Behalve de genoemde zaken is ook autofocus op de schop genomen. Er zijn nu 121 contrastdetectie-scherpstelpunten aanwezig over vrijwel de gehele sensor. Met behulp van het touchscreen achterop kun je dus nog preciezer je scherpstelling bepalen: tikken en scherp! Daarbij is ook de tracking-functie verbeterd voor snelle actie in combinatie met de continue opnamesnelheid van 8,6 bps. Uiteraard is er wifi aanwezig om samen met de Olympus-app snel je beelden te kunnen delen met de wereld. Alles bij elkaar betekent dit dat Olympus nu nog meer technologie in een stijlvolle verpakking biedt dan al aanwezig was in zijn voorganger.

Prijs en beschikbaarheid

De Olympus OM-D E-M10 Mark III wordt leverbaar vanaf midden september in zilver en zwart en zal als body € 649,99 gaan kosten. Als kit inclusief 14-42mm is de prijs € 799,99.
www.olympus.nl

Reacties (5)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Alfredos op 1 september 2017 om 08:43

Dat is ook mijn idee voor de toekomst beste corb !

corb op 31 augustus 2017 om 20:54

Eens met de vorige schrijver. Fotografen filmen niet.
Beter investeren in prime objectieven met de MK II. Dat levert meer resultaat dat een andere processor.

Alfredos op 31 augustus 2017 om 16:20

Heel spijtig dat de sensor niet vernieuwd is en 20 megapixels is!
Verder weinig nieuws in vergelijking met de Mark II
Niet de moeite als je die bezit deze Mark III te kopen
Nee, een nieuwe ga ik me zeker niet kopen
Het had anders gekunt

rob1951 op 1 september 2017 om 17:06

Hoi,
Ik zag bij een foto van jou dat jij, net als ik de Mark II hebt........
..........wat betreft de sensor, die niet de nieuwe 20 megapixelsensor is, tja er moet natuurlijk wel een verschil blijven met de drie keer zo dure OM-D E-MI Mark II
Ik ben trouwens best tevreden met de 16 megapixelsensor.

Groet, Rob

Alfredos op 1 september 2017 om 17:29

Hallo,
zeker, ben ook heel tevreden over mijn Mark II. Hij zal het nog lang moeten doen. En de sensor van 16 megapixel kan zeker nog mee.
Groeten,
Freddy