Meld je gratis aan
Sony DSC-RX0 - Schokbestendige 4K-camera © IDG NL

2 september 2017, 14:06

Met de RX0 presenteert Sony een nieuwe high-end action camera voor fotografen en actiefilmers die het uiterste uit hun beeld willen halen onder alle omstandigheden. De Sony DSC-RX0 kan foto's maken en 4K video opnemen, is waterdicht en schokbestendig en heeft 15,3 megapixels aan boord.

Sony lanceert de compacte en zeer robuuste DSC-RX0 high-end action camera voor creatievelingen die een camera zoeken voor gebuik in moeilijke omstandigheden, zoals in de regen of in een zanderige of stoffige omgeving. Hij is overleeft bovendien een val tot 2 meter hoogte. Daarnaast kan de RX0 gebruikt worden tot 10 meter onder water. Met de speciale onderwaterbehuizing kun je er zelfs mee duiken tot 100 meter diep. Het gewicht is 110 gram en de RX0 meet 59 x 40,5 x 29,8mm waardoor je hem altijd mee kunt nemen en op onmogelijke plaatsen neer kunt zetten.

Meerdere RX0's koppelen

Wat de RX0 uniek maakt is de mogelijkheid om meerdere camera's te koppelen om zo vanuit verschillende hoeken opnames te maken. Met de draadloze Sony FA-WRC1M afstandsbediening kun je maximaal vijftien RX0 camera's bedienen en met de PlayMemories Mobile-app stuur je maximaal vijf RX0-modellen draadloos aan. De RX0 heeft een stacked Exmor RS CMOS-sensor met 15,3 megapixels en een vast Zeiss Tessar T* 24mm f/4. groothoekobjectief dat een hoge resolutie levert. Je kunt met de Sony DSC-RX0 zowel RAW- en JPEG-foto's maken als 4K-videobeelden. De camera heeft een elektronische sluiter tot 1/32.000 seconde en maakt continu opnamen tot 16 fps. De RX0 kan ook gebruikt worden voor creatieve video's door o.a. superslowmotion met 1000 frames per seconde.

Sony RX0 prijs en beschikbaarheid

De Sony RX0 is leverbaar vanaf oktober 2017 en gaat ongeveer € 850,00 kosten.
www.Sony.nl

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn