Meld je gratis aan
Technische verzamelbak - Fujifilm X-E3  © nieuw, fuji, camera

7 september 2017, 12:17

De nieuwe Fujifilm X-E3 is de opvolger van de X-E2s. De camera is volledig nieuw ontworpen, waarbij grote aandacht is besteed aan ergonomie, prestaties en beeldkwaliteit. De Fujifilm X-E3 is bovendien een soort verzamelbak van fijne Fuji-techniek.

Met de X-E3 heeft Fujifilm een flinke schep in de techniekvoorraad gedaan. Je vindt technologie uit alle recente camera's in de X-E3 en daar is nog wat aan toegevoegd. De camera beschikt over de 24 megapixel X-Trans III sensor en de processor uit de X-Pro2 / X-T2. Daarnaast is er 4K video aanwezig en hetzelfde geavanceerde AF-systeem als in de X-T2, inclusief de 5 custom AF-settings. De blackout-tijd is vergelijkbaar met de X-T20, maar Fujifilm heeft een nieuw ontwikkeld AF-tracking algoritme losgelaten op de X-E3, waardoor de predictieve AF 2x sneller is geworden én preciezer reageert.

Ultralicht met touchscreen

Alle functionaliteit is in een compact en lichtgewicht magnesium jasje gegoten, waarbij de ergonomie fors verbeterd is in vergelijking met de X-E2s. Achterop is er meer ruimte om de camera vast te houden en een multifunctioneel touchscreen is de centrale bedieningsspil. Diverse functies die voorheen met losse knoppen werden bediend zijn verhuisd naar het touchscreen, dat je in combinatie met de EVF kunt gebruiken. Je kunt kiezen waar die functies op het scherm weergegeven worden: links rechts of over het hele touchscreen. Wel zo handig voor mensen die met hun neus tegen het display komen als ze door de zoeker kijken.

Bluetooth

De Fujifilm X-E3 is de eerste X-serie camera met bluetooth. In combinatie met de Wifi kun je de camera eenvoudig koppelen aan een smartphone of tablet om foto's te delen en de Fuji Camera Remote app te gebruiken. Met één schakelaar bovenop zet je de camera bovendien op volautomatisch werken met scèneherkenning: de "You-take-picture-yes?"-modus voor als je hem even uit handen geeft aan een ander.

Prijs en beschikbaarheid

De Fujifilm X-E3 kost als body € 899,00 en als kit in combinatie met de 18-55mm f/2.8-4 € 1299,00. Leverbaar vanaf eind september.
www.fujifilm.eu/nl

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
rob1951 op 7 september 2017 om 14:28

......Die gaat wel verkocht worden