Meld je gratis aan
Leica presenteert Apo-Summicron-SL 75mm en 90mm  © Reshift

16 januari 2018, 16:55

Leica breidt haar fullframe-objectievenlijn voor de SL mirrorless systeemcamera verder uit met de nieuwe APO-Summicron-SL 75mm f/2 ASPH. en de APO-Summicron-SL 90mm f/2 ASPH. Deze twee tele's zijn ideaal voor hoogkwalitatief portretwerk.

Beide Apo-Summicrons leveren volgens Leica maximale beeldprestaties. Het elektronische diafragma dient volgens het persbericht louter voor creatieve toepassingen, want de beeldkwaliteit is al vanaf volle opening optimaal. Dat zorgt niet alleen voor een prachtige bokeh, maar maakt ze ook perfect geschikt voor low-light omstandigheden. Daarbij beschikken deze objectieven over een nieuw, sneller autofocussysteem en een zeer korte minimale scherpstelafstand van ongeveer een halve meter.

Apo-glas

Leica heeft maximale aandacht besteed aan de beeldkwaliteit van deze twee nieuwe portrettele's en daarom zijn beide nieuwe Summicron-SL objectieven voorzien van apo-glas om kleurschifting te corrigeren. De meeste merken verwerken dan één of twee apo-glaselementen in de constructie, maar Leica heeft bijna alle elf de lenselementen van dit unieke glas gemaakt. Ook is er in ieder objectief één asferisch element gebruikt om vertekening tot een minimum te beperken. Dit heeft tot gevolg dat het licht door het objectief perfect op de sensor valt, wat een nog beter beeld oplevert dan je normaal al van een Leica-objectief mag verwachten.

Beschikbaarheid en prijzen

De kostbare glassoorten en de hoogwaardige afwerking maken de nieuwe APO-Summicron-SL 75mm f/2 ASPH. en APO-Summicron-SL 90mm f / 2 ASPH. tot dure kostgangers. Ze kosten respectievelijk € 4.475,00 en € 4.880,00. Verkrijgbaar vanaf eind januari / begin februari.

Meer informatie op de:
website van www.transcontinenta.nl of de
website van www.leica.de


Reacties (5)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Henk Siteur op 16 januari 2018 om 17:07

Dit is het kenmerk van het ware. Daar kan geen enkel ander merk tegenop.

Groeten, Henk Siteur (Leicabezitter).

PtR op 22 januari 2018 om 21:46

Misschien een leuke test: http://iknow.photos/#/welcome Je krijgt 10 foto's te zien en mag aanklikken van welke foto jij denkt dat die met een Leica objectief is gemaakt. Ik had, verrassend, er 6 van de 10 goed.

Henk Siteur op 23 januari 2018 om 11:33

Ik had er 4 van de 10 goed.

PtR op 23 januari 2018 om 13:16

Ach, jij hebt in ieder geval het plezier om met dat materiaal te mogen werken. Ik niet.

Henk Siteur op 23 januari 2018 om 13:31

Dank je Peter.


Groeten, Henk.