Meld je gratis aan
Overzicht: alles over dronefotografie! © IDG NL

16 februari 2018, 10:00

Wil je aan de slag met dronefotografie, maar weet je niet zo snel waar je de juiste informatie kan vinden? In dit overzicht vind je toegang tot alle informatie, van soorten drones tot handige tips en volop inspiratie!

Soorten drone's

De allernieuwste drone op de markt is DJI's Mavic Air. Het is een drone die in 4k filmt en alsnog lekker compact en opvouwbaar is. Alles over de Mavic Air lees je in dit artikel.


Iets groter is DJI's oudere model, de Mavic Pro. Deze bevat ook 4k-filmmogelijkheden en een iets langere accuduur dan de Mavic Air. Lees er alles over in dit artikel. De Mavic Pro Platinum is de nieuwste versie van de Mavic Pro.

DJI's beste drone in het consumentensegment is op dit moment de Phantom 4 Pro. De drone is niet opvouwbaar, zoals de eerder genoemde Mavic's, maar kan maar liefst dertig minuten vliegen op één accuduur en filmt in 4k met 60fps.

Ook GoPro zit niet stil op dronegebied. Het bedrijf ontwikkelde de Karma waarmee je je GoPro Hero 5 of 6 de lucht in kan sturen.

Wil je een eenvoudigere en compacte drone? Bekijk dan zeker eens het assortiment van Parrot

Handige tips voor dronefotografie

Met dronefotografie kun je van bovenaf de wereld op de mooiste manieren vastleggen. Ben je op zoek naar alle mogelijke fotogenieke onderwerpen waarmee je kan experimenteren? Je vindt ze in dit artikel
Ruudvw

De populariteit van drones zal niemand zijn ontgaan. Regelmatig zijn de kleine vliegmachientjes in het nieuws. Helaas zelden positief. Er gebeuren nogal wat ongelukjes door minder bedreven brokkenpiloten. Wat kan wel en wat niet met drones? En hoe schiet je er unieke beelden mee?

Ben je als natuurfotograaf uitgekeken op het maken van landschapsfoto's of de zoveelste macro? Zou je de wereld wel eens willen bekijken vanuit het perspectief van een vogel? Of zou je wensen dat je een statief had waarvan je de poten enkele tientallen meters kon uitschuiven, om je foto nét vanuit die ene onmogelijke hoek te maken? Dan is dronefotografie wat voor jou! In dit artikel lees je 5 tips van dronefotograaf Wiebe de Jager.

Belangrijk! Waar in Nederland mag je wel en niet vliegen? Je vindt het op de deze kaart met no-fly-zones

Wat zijn de actuele regels over dronegebruik? Je vindt ze (voor particuliere gebruikers) op de website van rijksoverheid.

Inspirerende dronefoto's en video's

Het besturen van een drone is écht een vak apart en dat kan deze uitstekende dronepiloot zeker aantonen. Hij vliegt over, naast, door en IN een rijdende trein. Do not try this at home!

Deze bijzondere drone-video van Zoomer Peter Glabbeek laat je twijfelen aan de Nederlandse natuur; je waant je haast even in Afrika, hoog boven de heide in Malpie!


Afstand nemen tot je onderwerp neemt deze fotografe wel erg letterlijk. Het levert echter wel prachtige en bijzondere bruidsfoto's op.

Filmmaker Danny Cooke verbleef in Tsjernobyl om opnames te maken voor het Amerikaanse tv programma 60 Minutes. Daar maakte hij deze schitterende drone-opnames.

Veel internationale fotografen plaatsen hun beste werk op Instagram. Steeds vaker zie je ook dronefoto's verschijnen. Adembenemend mooi zijn de volgende 19.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn