Meld je gratis aan
Canon presenteert Canon EOS M50 : 4K en een nieuwe processor

26 februari 2018, 07:40

Met de EOS M50 presenteert Canon een kleine broer van de Canon EOS M5. Deze nieuwe, compacte systeemcamera is de eerste EOS M die is uitgerust met 4K video en beschikt over een splinternieuwe processor.

De Canon EOS M50 heeft dezelfde 24,1 Dual pixel cmos-sensor als de Canon EOS M5 en ook de opvallende styling komt bekend voor, maar onderhuids zijn er belangrijke verschillen. Zo is het dankzij de splinternieuwe Digic 8 processor mogelijk om 4K video op te nemen met de M50 en om 4K-timelapses te maken.

Scala aan verbeteringen

Behalve 4K video maakt de rappe processor ook een hoge opnamesnelheid van 10 bps mogelijk en je kunt nu probleemloos ISO 25.600 gebruiken voor opnamen bij weinig licht. Boosten hoeft dus niet meer. Canon zet de DIGIC 8-beeldprocessor bovendien in voor een breed scala aan verbeteringen op het gebied van autofocus, Auto Lighting Optimiser, Digital Lens Optimiser en Highlight Tone Priority, waardoor je zeer goede resultaten zou moeten kunnen bereiken met deze EOS.

CR3 14-bit RAW

De processor in de EOS M50 is niet de enige primeur in het Canon-gamma. Het is ook de eerste camera met het nieuwe CR3 14-bit RAW-bestandsformaat en met een nieuwe C-RAW-optie die RAW-bestanden met maximale resolutie creëert en tegelijkertijd ongeveer 30 tot 40% aan bestandsgrootte bespaart ten opzichte van standaard RAW. Hierdoor kan er meer beeld op je geheugenkaartje.

Belangrijkste specificaties Canon EOS M50

* 24,1 megapixel APS-C-sensor
* 10 fps
* DIGIC 8 beeldprocessor
* 4K-video
* Dual Pixel CMOS AF
* 2K dot OLED elektronische zoeker

Prijs en beschikbaarheid

De Canon EOS M50 wordt leverbaar in maart in de kleuren wit en zwart en kost € 969,00 als kit inclusief 15-45mm.De losse body kost € 579,00.

Meer informatie op de website van Canon.

Reacties (9)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
jandehaan op 28 februari 2018 om 13:46

Hoi Henk,
Lang geleden dat ik iets schreef in "Zoom".
Bij deze proficiat en succes met het "Internationale Project".
mvrgrt, Jan

Henk Siteur op 28 februari 2018 om 18:07Hoi Jan,

Hierbij de email die ik van de Nationale Beeldbank ontving. Een hele eer, vind ik.


Beste Henk,

In mei dit jaar waren wij op dé internationale beurs voor foto-agentschappen (CEPIC). Een van onze doelen was om te onderzoeken of er bij buitenlandse collega's van de Nationale Beeldbank belangstelling is om Nederlands beeld aan te bieden. We willen op deze manier extra inkomsten genereren, zowel voor jou als fotograaf als voor ons bedrijf.

Er bleek veel belangstelling te zijn voor Nederlands fotografie. Niet alleen voor typisch Nederlands beeld maar ook voor beelden die het dagelijks leven laten zien. Voorwaarde is uiteraard dat het beeld onderscheidende kwaliteit heeft ten opzichte van de bulkstocks als Shutterstock of i-stock.

Wij hebben daarom besloten om ons beste beeld via andere bureaus te gaan aanbieden en om daarnaast een Engelstalige website te lanceren waarin dat beeld zelfstandig wordt verkocht. De website is nu in ontwikkeling. Hiervoor hebben we de url dutchimagelibrary.com kunnen verwerven.

Op CEPIC hebben we met 15 landen overeenkomsten gesloten, waaronder agentschappen in de VS, VK, Brazilie, Italie, Oostenrijk, Japan, Maleisie. Allemaal markten waar we nu geen enkele foto verkopen. We zijn in gesprek met nog eens 20 landen.

Inmiddels hebben we een selectie gemaakt van fotografen die we in ons internationale aanbod willen meenemen. Het gaat om ongeveer 150 fotografen van de meer dan 5.000 die wij vertegenwoordigen. Jij behoort tot deze selecte groep. We hopen natuurlijk dat je hierin het compliment herkent dat wij impliciet geven. Mocht je desondanks geen prijs stellen op verkoop van jouw werk in het buitenland, laat het ons weten.

Als je deze kans wel wilt benutten, vragen we jouw hulp bij het vertalen van de meta-data zoals titels en omschrijvingen. Bijgaand tref je een bestand met daarin een selectie van jouw foto's waarvan wij menen dat ze internationale verkoopwaarde hebben. Ook tref je een excel bestand waarin de Nederlandse beschrijving staat die je zelf hebt gemaakt. Wil je dit vertalen? De trefwoorden hebben wij al voor je vertaald. De titel heeft iets meer aandacht nodig. Wij vragen je om de het bestand aan ons terug te sturen vóór 21 november 2016. Als dat niet lukt, wil je ons dat dan zo snel mogelijk laten weten? Dan kunnen wij het vertaalproces voor 21 november voor jou afronden.

Wil je dat je foto's internationaal verkocht worden maar heb je geen gelegenheid om zelf de vertaling te maken? Wij kunnen dit voor je doen, maar kunnen dat niet kosteloos aanbieden. We zullen je geen rekening sturen maar de commissie voor internationale verkopen zal 40% bedragen en niet 50%.

Heb je vragen? Bel of mail gerust. Maarten Maas (maarten@natureinstock.com) is bij ons verantwoordelijk voor de internatiopanle verkopen. Het handigst is het om je vraag naar hem of fotografenmanager Coco Broeken te mailen.

We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij en vertrouwen er op je met deze mail voldoende te hebben geinformeerd.

link: https://we.tl/gZirRC1h02
Hartelijke groet,
Coco Broeken
Beeldredacteur
Nationale Beeldbank is onderdeel van Het Beeldhuis van Nederland
Beeldstudio | Richhistory | Visual Impact | Nature in Stock | Polyvisie

Algemeen: +31 (0)88 - 98 98 700
Fotografen31 (0)88 - 98 98 703
Willebrordusstraat 10
3037 TR Rotterdam

www.nationalebeeldbank.nl


jandehaan op 1 maart 2018 om 15:08

Gaaf Henk dat je mij zo uitgebreid van de toelating van je tot de Nat. Beeldbank op de hoogte stel. Dit mag je zeker weten als een hoge waardering voor je fotografie ervaren door zo'n professioneel bureau, complimenten !
Dus van mijn kant: veel succes ik heb je beelden altijd als bovengemiddeld gezien, wat nu voor jouw wordt gehonoreerd.
mvrgrt, Jan

Henk Siteur op 1 maart 2018 om 16:52

Dank voor dit zeer bijzondere compliment, Jan. Dat stimuleert me bijzonder!


Groeten, Henk.

Henk Siteur op 28 februari 2018 om 14:01

Bedankt, Jan!


Groeten, Henk.

rob1951 op 26 februari 2018 om 11:42

Foutje bij de prijzen.......
+ €390 voor de kit met de 15-45mm, een objectief die los maar €259 kost?

Henk Siteur op 26 februari 2018 om 10:19

Waarom is de foto zo onscherp? Dit is eigenlijk geen goede reclame.

wdiemer op 27 februari 2018 om 11:43

Goed gezien! Dat hadden wij nu ook. Alle productshots zijn onscherp. We vermoeden een 'bedrijfsongelukje' bij Canon. Wij hebben nieuwe productfoto's in aanvraag.

Henk Siteur op 27 februari 2018 om 11:52

Dat kan gebeuren, Wouter. Terwijl Canon zo goed is. Ik gebruik er meerdere. Al jaren.
Soms met Leitzobjectieven erop. Dat is dan echt perfectie in optima forma!
De resultaten, inclusief die met de Canonobjectieven, staan borg voor een heel goede kwaliteit!
Deze resultaten zie je ook terug bij het professionele fotostockburo De Nationale Beeldbank. Daar werk ik voor.
Zie: www.nationalebeeldbank.nl. Als je tijd hebt: Typ in het zoekvenster siteur. Dan krijg je al mijn werk te zien. Je kunt ook zoeken op onderwerp. Bijvoorbeeld: Siteur ASR verzekeringen, Siteur LSI, Siteur Uithof, Siteur Abbe, Siteur werk aan de muur. Klik dan op een foto om deze groter te kunnen zien.
Verder ben ik sinds vorig jaar uitverkoren om aan een heel groot internationaal project mee te doen.Groeten, Henk.