Meld je gratis aan
Apparatuur huren of proberen voordat het koopt?

9 juli 2018, 18:00

Als je een keer een camera of lens nodig hebt, hoef je die niet direct te kopen. Misschien heb je een keer een extra camera nodig voor een bruiloft, of misschien wil je een keer die ene lens goed uitproberen voordat je hem echt aanschaft. Denk er dan eens over om apparatuur te huren.

Er zijn verschillende aanbieders te vinden die camera-apparatuur verhuren. Het aanbod is groot en divers van body's, objectieven, reportageflitsers en statieven tot rigs, complete studioflitssets en windmachines.

Ook wanneer je dus nog helemaal geen apparatuur hebt en een keer een bepaalde camera met lens wilt proberen, is het best slim deze een of meerdere dagen te huren en te kijken of het is wat je zoekt.

Bij de volgende bedrijven kun je van de grootste merken verschillende body's en lenzen huren, denk aan Canon, Nikon, Sony, Panasonic, Olympus, Fujifilm, Pentax, Leica, Sigma, Carl Zeiss, Tamron en Samyang.

Kamera Express
Calumet
Cameranu
Fotokonijnenberg
Budgetcam
Pixto-f

Maar ook andere merken en apparatuur zijn te huur zoals Elinchrom, Profoto, Rotolight, Blackmagic, Hasselblad, Mamiya, Phase One, DJI (drones), en GoPro (actioncams).

Bij het huren moet je vaak borg achterlaten, maar mocht je na lenen het product willen kopen dan krijg je vaak weer een deel van de huurprijs terug.

Probeerservice

Sinds kort kun je ook bij Importeur Transcontinenta huren, zij presenteren dit als de probeerservice. Eerst uitproberen of een objectief je bevalt en dan pas kopen.

Soms weet je niet welk objectief je precies moet kopen als aanvulling op je set. Dan is de nieuwe probeerservice wel zo handig. Eigenlijk een huurmogelijkheid, maar dan direct via de importeur en zonder torenhoge borg. Je kunt diverse objectieven van de merken ZEISS, Tamron, Samyang, XEEN en Lensbaby uitproberen op je eigen camera, in je eigen omgeving en op een door jezelf gekozen tijdstip. Dus niet even een paar shots in de winkel en op naar de kassa, maar rustig testen of een objectief iets voor je is.

Prijzen en beschikbaarheid
Je kunt online reserveren en kiezen of je het objectief wilt ophalen of toegestuurd wilt krijgen. De probeerservice is inclusief verzekering, wel zo'n prettig idee. En: koop je het gehuurde objectief naderhand, dan kun je tot 100% van je huurbedrag terugclaimen.
www.probeerservice.nl


wijnandfotografie

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn