Meld je gratis aan
Nieuw in de lucht - DJI Mavic 2 Pro en Mavic 2 Zoom

14 september 2018, 11:24

Je zou het met alle camerageweld van de afgelopen weken haast over het hoofd zien, maar dronebouwer DJI heeft twee splinternieuwe drones gepresenteerd: de DJI Mavic 2 Pro en de DJI Mavic 2 Zoom.

De beide nieuwe DJI Mavic 2 drones ogen vergelijkbaar met de vorige DJI Mavic modellen en de verbeteringen zitten hem dan ook vooral onderhuids. Ze kunnen allebei video opnemen met een maximale bitrate van 100 Mbps met H.265 compressie, 4K video tot 30fps en HD video tot 120fps. Een 8GB intern geheugen is standaard aanwezig. De vluchttijd van een half uur is eveneens voor beide drones identiek, maar dan houden de gelijkenissen op.

Hasselblad camera

De nieuwe DJI Mavic 2 Pro heeft namelijk als enige drone een Hasselblad camera aan boord, wat voortvloeit uit de samenwerking tussen DJI en Hasselblad sinds DJI de Zweedse camerabouwer krap 2 jaar geleden overnam. Al eerder bouwden DJI en Hasselblad een professionele drone, maar de Mavic 2 Pro is een stuk compacter en goedkoper dan dat monster uit 2015. Met de Hasselblad-camera aan boord heeft de Mavic 2 Pro een boost in beeldkwaliteit gekregen: de drone heeft een nieuw ontworpen 1-inch cmos-sensor, een ISO gevoeligheid van 100-6400 en een diafragmareeks van f/2.8-f/11. De 10-bit Dlog-M profielen maken het mogelijk om vier keer zoveel kleurniveaus te behalen als de vorige DJI Mavic Pro. Dit zou moeten resulteren in hoogwaardige 20-megapixel beelden en 4K video van cinemakwaliteit. Ook 10-bit HDR is mogelijk met de nieuwe Pro.

Zoomlens

De nieuwe Mavic 2 Zoom is de allereerste consumentendrone met een zoomlens aan boord, zij het dat het bereik met 2x optische zoom bescheiden is (omgerekend 24mm-48mm), maar je kunt er daarna nog 2x digitale zoom op loslaten waardoor het bereik toeneemt tot 96mm. De DJI Mavic 2 Zoom heeft een 1/2.3-inch cmos-sensor met 12 megapixels. het ISO bereik is 100-3200 en de drone heeft een verbeterde autofocussnelheid. Een interessant extraatje is de mogelijkheid van "Super Resolution", waarbij de drone negen losse beelden maakt en die automatisch tot een 48 megapixel foto stitcht.

Prijzen en beschikbaarheid

De Mavic 2 Pro kost € 1449,- en de Mavic 2 Zoom kost € 1249,-. Ze zijn op zeer korte termijn leverbar
www.DJI.com


Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn