Meld je gratis aan
Julia's Zoom.nl Vlog (13) - Finale van Het Pefecte Plaatje! © thumbnail, vlog, 13

17 december 2017, 18:04

Altijd al eens willen zien hoe het er aan toe gaat bij de redactie van Zoom.nl? Dat kan! Julia neemt je iedere week mee in een kijkje achter de schermen bij Zoom.nl. Video nummer 12 is deze week aan de beurt.

Finale van Het Perfecte Plaatje

De komende 15 weken gaat Julia op pad met haar camera en laat ze je zien hoe het er aan toe gaat bij de redactie van Zoom.nl. Deze week was Julia bij de finale van het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje. Benieuwd hoe het was? Bekijk het nu in deze video!Lijkt het je leuk om op de hoogte te blijven van de wekelijkse vlogs en andere video's over fotografie? Abonneer dan op het YouTube kanaal van Zoom.nl en mis geen enkele nieuwe video op ons kanaal. Veel kijkplezier!

Reacties (11)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
yull op 21 december 2017 om 21:42

Gewoon Nederlands gebruiken is echt niet verkeerd, blijft onze moedertaal!

caveraver op 19 december 2017 om 22:53
bentink op 19 december 2017 om 22:28

Bij deze mijn bijdrage.
http://zoom.nl/foto/reisfotografie/op-stoom.2894537.html?object=user&object_id=5761

Sake-van-Pelt op 18 december 2017 om 09:09

Leuke video weer! Ik ben heel erg benieuwd naar de challenge die volgende week in de video te zien is, al kan ik daar waarschijnlijk helaas niet aan mee doen omdat ik volgende week maandag voor 2 weken naar Jordanië ga. Je kan mij zeker niet alvast verklappen wat de challenge wordt?

Voor de challenge van deze week is dit mijn inzending:
Het sneeuwde in Nederland en dat levert altijd mooie plaatjes op. Toen we langs deze boom liepen zag ik die ene kraai of kauw zitten in het enige stukje waar niet veel takken zaten. Eigenlijk te perfect om voor te stellen! De foto heb ik bewust vierkant uitgesneden, dat doe ik niet vaak, maar in dit geval leek mij dat de beste en enige manier om de mysterieuze sfeer aan de foto mee te geven. De boom pas net aan in het frame waardoor het allemaal net wat meer lading krijgt. Vandaar ook die titel 'Square Crow', de vierkante uitsnede en de kraai.

http://zoom.nl/foto/landschap/square-crow.2893422.html

Henk Siteur op 18 december 2017 om 11:08

Wat betekent challenge? Ik heb alleen lagere school!

Sake-van-Pelt op 18 december 2017 om 11:15

Ik blijf het fascinerend vinden hoe een ongelofelijke zeurpiet jij bent. Niemand verplicht je om deze video's te bekijken of om mee te doen met een challenge. Toch neem je iedere keer de moeite om hier te zeuren. Heel erg jammer wat mij betreft, want de foto's die je op zoom.nl hebt staan zijn erg mooi en als ik de beschrijving in jouw profiel lees loop je ook al eventjes mee! Je bent een fotograaf waar ik heel graag veel respect voor zou hebben en veel van zou willen leren, maar door week in week uit als azijnzeiker hier je gal te spugen heb je dat voor mij onmogelijk gemaakt.

'challenge' is het Engelse woord voor 'uitdaging'.

Henk Siteur op 18 december 2017 om 12:04

Zeurpieten moeten er ook zijn! De betekenis van challenge wist ik. Ik heb een hogere beroepsopleiding met onder meer als talen Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans! en het prachtige Nederlands. Maar ik erger me aan die wijdverbreide Engelse ziekte. Of het Nederlands niet goed genoeg meer is. Ik hoop echt dat je voor mijn standpunt begrip hebt want ik wil niet negatief zijn. Zo is mijn instelling echt niet.


Groeten, Henk.

Sake-van-Pelt op 18 december 2017 om 12:25

Goed onderbouwde en opbouwende kritiek moet er zeker zijn! Ik heb ook geen moment getwijfeld over uw intelectuele capaciteiten, echter stoor ik mij wel over het ongefundeerde gezeur in veel reacties. Begrip voor uw standpunt heb ik zeker, ik irriteer mij soms ook aan het geforceerd gebruik van Engelse woorden waar dat niet nodig is. Echter heb ik bij de video's van Julia geen enkel moment het gevoel dat er te veel Engelse woorden langs komen. "Challenge" is een woord dat voor mij een krachtigere lading heeft dan "Uitdaging" en daarom wat mij betreft beter geschikt is in de context van de video.

Henk Siteur op 18 december 2017 om 13:11

Dank voor je zeer gewaardeerde toelichting, Sake.


Groeten, Henk.

PtR op 18 december 2017 om 21:51

Verwarrend, Henk, ik citeer:
"Wat betekent challenge? Ik heb alleen lagere school!", gevolgd door, ik citeer weer, "Ik heb een hogere beroepsopleiding met onder meer als talen Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans!" Vind het een hele herausforderung je te volgen.

Henk Siteur op 19 december 2017 om 09:48

Dat eerste deed ik er om om te benadrukken hoe onze taal wordt verwaarloosd en iemand die amper opleiding heeft gehad al dit Engelse gedoe niet begrijpt.