Meld je gratis aan
6 tips om sieraden te fotograferen © tips, sieraden, artikel

18 augustus 2017, 10:00

Het fotograferen van sieraden kan nogal wat lastig kan zijn. We geven je een aantal tips om rekening mee te houden voor het fotograferen van sieraden!

Verwijder pluisjes, vlekjes en stickers

Je kunt natuurlijk veel wegshoppen in de nabewerking, maar het is beter om alles bij het fotograferen al zo mooi mogelijk in beeld te krijgen. Zorg er dus voor dat de sieraden helemaal schoon zijn. Let op: check ook altijd of het sieraad compleet is. Mist er een steentje of zit er ergens een vervorming in het sieraad?

De juiste achtergrond

Fotografeer de sieraden die zijn bedoeld voor een webshop tegen een strak witte achtergrond. Een printje of kleur op de achtergrond maakt dat de aandacht ergens anders heengaat dan naar het sieraad en valt het prachtige stuk niet meer op.
Fotografeer je een sieraad, omdat het stuk voor jou waarde bevat en je het meer als kunst ziet? Dan kun je losgaan met een andere achtergrond, maar houd het simpel en maak het niet te druk!

Marcobreen

De goede witbalans

Laat je camera de witbalans automatisch bepalen (ja, het mag een keer), want tegen de juiste achtergrond ziet de camera ook vaak de juiste witbalans en komt het sieraad goed uit. Let op de witbalans om te voorkomen dat sieraden een blauwe of gelige kleur krijgen.
Ook is in de nabewerking de witbalans nog altijd aan te passen, maar ook hier is het verstandig om het werk in de nabewerking te beperken.

Voorkom reflecties

Sieraden schitteren en glimmen, maar dit zorgt wel voor nare reflecties in je foto's. Dit voorkom je door te veranderen van positie of licht, totdat je de reflecties niet meer ziet.

Wendyext

Diafragma-waarde

Sieraden moeten in hun geheel strak en scherp op de foto, omdat het voor de mogelijke koper helemaal goed in beeld moet komen. Bij sieraden werk je niet met onscherpte.
Gebruik dan ook een diafragma van F 11,0 of hoger. Hoe groter het getal, hoe kleiner de opening, hoe meer scherpte in het beeld.

Een model gebruiken

Een sieraad is er natuurlijk voor bestemd om gedragen te worden door iemand. Het is ook mooi om een model te gebruiken!

Csdtje

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
joostopzoomnl op 19 augustus 2017 om 10:12

Een zevende tip om bij voorbeeld een horloge van voor tot achter scherp op de foto te hebben kan je de focus stacking techniek toepassen. Meer over deze techniek vind je op: http://zoom.nl/artikel/cursussen/22794-uitgelegd-hoe-werkt-focus-stacking.html