Meld je gratis aan
De belangrijkste fotografie tips voor beginners - Een overzicht

21 februari 2018, 13:00

Op Zoom.nl staan honderden artikelen over fotografie. Fotografie voor beginners, gevorderden en professionals. Het is nogal een zoektocht om de juiste artikelen bij elkaar te vinden. Daarom hebben wij een handig overzicht gemaakt. In dit overzichtsartikel hebben we de belangrijkste fotografie tips voor beginners op een rij gezet!

Basiscursus fotografie - ISO, Diafragma en Sluitertijd

Allereerst is het belangrijk om aan de slag te gaan met de basisprincipes in de fotografie, die hebben we hieronder verzameld:

Camera (onderdelen)

Bij het fotograferen is het handig om te weten hoe je verschillende camera-onderdelen gebruikt en waar je op moet letten:

Fotografie tips per categorie

Per categorie hebben we uiteraard ook genoeg tips voor je om mee aan de slag te gaan. Hieronder een kleine greep uit onze verzameling:Portretfotografie


Wil je meer tips over portretfotografie? Bekijk dan dit overzichtsartikel.

Dieren fotograferen

Cursus nabewerking

Een foto maken is nog maar het begin, daarna volgt namelijk de nabewerking in Photoshop, Lightroom of een ander programma. Hieronder hebben we een aantal cursussen verzameld om alvast mee aan de slag te gaan:

Fotografie tips voor beginners - Video

Uiteraard hebben we ook veel fotografie tips voor beginners op video. Op ons YouTube-kanaal staan meerdere video's die de basis van fotografische technieken uitleggen.

Leer alles over je iso-waarde, ruis in je foto's én de juiste instellingen om te fotograferen bij weinig licht.
In deze video voor beginners, leer je wat witbalans is en herken je het verschil tussen de kleurtint en de kleurtemperatuur. Daarnaast leer je hoe je eenvoudig een verkeerde witbalans kan corrigeren, als je in RAW-gefotografeerd hebt!
In deze video leer je het verschil tussen een open en een gesloten diafragma, een grote en kleine scherptediepte en het effect van het diafragma op de belichting van je foto!
In de onderstaande video zie je hoe je belichting corrigeert in Lightroom. Meer informatie vind je in het hele artikel.
In de onderstaande video laten we kort zien hoe je een foto snel en op meerdere apparaten kunt bewerken:Meer fotografie tips

Ben je benieuwd naar meer fotografie tips? In Zoom.nl vind je elke editie een breed scala aan tips voor beginners en experts! Leer meer over Zoom.nl en word abonnee!Reacties (2)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
rdwprm op 28 februari 2018 om 16:18

Kijk hier heb je wat aan! Bedankt voor dit overzicht.

GijsBouwdewijns op 22 februari 2018 om 19:59

Mooi rijtje!