Meld je gratis aan
Lowland Photo Festival - 10 & 11 december 2016 - Antwerpen © IDG NL

15 november 2016, 09:00

In december vindt alweer de derde editie plaats van het Lowland Photo Festival in Antwerpen. Het grootste natuurfotografiefestival van de Lage Landen zet zichzelf neer als dé ontmoetingsplaats voor natuur- en fotografieliefhebbers.

Lezingenprogramma

Op beide dagen is er sprake van een uitgebreid lezingenprogramma, met als uitblinker natuurfotograaf Bence Mate. De jonge Hongaarse fotograaf werd, zowel in de categorie 'Jongeren' als in 'Volwassenen', uitgeroepen tot 'overall winner' van de BBC Wildlife Photographer of the Year Contest, als enige natuurfotograaf ooit. Zijn passage op het Lowland Photo Festival is zijn eerste lezing sinds vele jaren in de Benelux en zijn enige lezing in Europa dit jaar. Bovendien toont hij op zondag 11 december exclusief nieuw beeldmateriaal. Niet te missen dus! In de bioscoopzaal waar de lezingen gehouden worden, zal de exclusieve projector van Kinepolis aanwezig zijn. Hiervan zijn er maar drie in heel Europa! De fotografen zullen hun reisverhalen met je delen en je een heleboel fotografietips geven waarmee je zelf aan de slag kan. Er zijn weekendtickets verkrijgbaar, maar ook kun je tickets halen voor alleen de zaterdag of alleen de zondag.

Lezingenprogramma zaterdag 10 december
Michel Lucas (NL), Pia Dierickx & Karin Couwenbergh (BE), Heike Odermatt (NL), Jan & Mart Smit (NL), Bob Luijks & Marijn Heuts (NL), Jeffrey Van Daele & Yves Adams (BE), Myriam Dupouy (F), Laurent Geslin (CH) & Markus Varesvuo (FI)

Lezingenprogramma zondag 11 december
Sam Mannaerts (BE), Alain Pardon (BE), Karl Van Ginderdeuren & Pieter-Jan D'Hondt (BE), Kristel Schneider (NL), Lowland-battle: Johan van de Watering (NL) versus Filip van Boven (BE), Jasper Doest (NL), Richard Peters (UK) & Bence Mate (HU)

Fotografiebeurs

Op de fotografiebeurs in Antwerpen staan alle grote fotografie- en optiekmerken. Er zijn fotografiewinkels aanwezig en natuurreisbureaus staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Je kunt lenzen uitproberen, weekendjes weg winnen, een workshop doen, bijvoorbeeld macrofotografie, en ook kun je een online cursus Lightroom volgen! Er is dus van alles te doen op deze grootste fotografiebeurs van de Lage Landen. Met een dag- of weekendticket kun je gratis een bezoek brengen aan de fotobeurs. Wanneer je deze niet hebt, kost de toegang 2 euro per persoon.

Expositie van foto's en wedstrijd

Dit jaar is Lowland Photo Festival weer terug met een prachtige selectie natuurbeelden in de vorm van een expositie. Ook de finalisten van de Lowland Photo Contest, met uiteraard het thema natuurfotografie, zullen te bewonderen zijn met hun ingezonden foto's. En deze zijn zeker een bezoekje waard!

Gratis professioneel portfolio review Zoom.nl

Natuurlijk is Zoom.nl ook aanwezig op het Lowland Photo Festival 2016. We organiseren voor onze lezers een portfolioreview waar je je voor kan opgeven. We bieden je exclusief de kans om jouw portfolio gratis te laten reviewen door een professionele fotograaf! Aanmelden voor zo'n portfolioreview kan door een e-mail te sturen naar redactie@zoom.nl met je naam en 5 foto's uit jouw portfolio. De plekken zijn beperkt, dus wees er snel bij! Ook kun je hier informatie over vinden in Zoom.nl Magazine 09.

Meer informatie en de verkoop van tickets vind je op http://www.landschapvzw.be/lowland

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn