Meld je gratis aan
Berglandschap met bijzondere wolken bij maanlicht  © bergmassief, bergen, maanlicht

17 juli 2016, 09:50

Greg Boratyn was een berglandschap aan het fotograferen toen hij werd verrast door een opkomende maan.

Belichting door de maan

Deze foto is een mooi voorbeeld van een goede voorbereiding en een klein beetje geluk. De bergen in Zuid-Amerika werden gefotografeerd met een lange sluitertijd van 30 seconden. De sterren waren daardoor duidelijk zichtbaar en door de opkomende maan werd het bergmassief mooi verlicht.

"Ik had een beetje geluk met deze opname", vertelt fotograaf Greg Boratyn. "Ik was vooral bezig de Melkweg goed in beeld te krijgen, maar de maan kwam opeens op en verlichtte de bergen voor een paar volle seconden."

Witte wolken door het maanlicht

In eerste instantie, tijdens het opzetten van zijn apparatuur, was de maan nergens te bekennen. Nadat hij begonnen was met fotograferen kwam ze achter een berg vandaan. "De wolken rond de bergtoppen maken dit beeld een beetje ongewoon, omdat ze normaal 's nachts niet zo wit lijken", zegt Boratyn. "Die witheid komt van het licht van de maan."

"Ik fotografeerde met een hoge ISO-waarde dus ik was bang dat het extra maanlicht het shot zou overbelichten. Het zorgde echter voor een soort buitenaardse look".

Mocht je jezelf afvragen welke bergen dit zijn: Het zijn 'Cerro Torre' en 'Fitz Roy' in het zuidelijk Patagonisch gebied in Zuid-Amerika!

Reacties (4)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
je-photo op 18 juli 2016 om 20:08

Prachtig!

k-b-2-7-9 op 18 juli 2016 om 17:58

Schitterend!! wat een gave foto
Gr.Klazien

albertdros op 18 juli 2016 om 00:45

ongelofelijk mooie foto!

hmeeuwes op 17 juli 2016 om 20:41

Fantastisch wat een moment!
Maan en Melkweg fotograferen gaan normaal echt niet samen!
Genieten dit hoor, zo'n opname maak je nooit meer!
Gr Henk