Meld je gratis aan
Portretfotografie in grootse landschappen - Elizabeth Gadd © landschap, elizabeth, gadd

27 juli 2016, 11:00

De Canadese Elizabeth Gadd weet landschapsfotografie en portretfotografie op een bijzondere manier te combineren.

365 zelfportretten

De 21-jarige Canadese fotografe Elizabeth Gadd is een autodidact. Zelf beschrijft ze haar werk als 'Iets met landschappen met mensen erin'. Deze omschrijving doet haar spectaculaire vergezichten echter nauwelijks eer aan.

Gadd begon met fotograferen in 2007, maar werd echt fanatiek toen ze in 2010 begon met een project om 365 dagen lang zelfportretten te maken. Aan het einde van het project had ze haar eigen niche ontdekt. Momenteel ontdekt ze nog steeds alle bossen, heuvels, bergen en de oceaan op rijafstand van haar huis in Vancouver.

Locaties voor zelfportretten

De portretten die ze hier maakt, zijn "een poging om de menselijke interactie met de natuur weer te geven, op een positieve en vreedzame manier", zo zegt ze in een interview met Phlearn

De locaties voor haar foto's vergen aardig wat onderzoek. Soms zoekt ze urenlang naar een locatie zonder iets te vinden en op andere dagen vindt ze zonder moeite de juiste setting en het perfecte licht. Ze heeft altijd een 'prop-jurk' bij zich en kan op dat moment meteen aan de slag.


Foto's © Elizabeth Gadd

Kijk de website van Elizabeth Gadd voor meer foto's en informatie. Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk ook deze spectaculaire blikseminslag.

Portretfotografie tips

Wil je meer handige tips over portretfotografie? Bekijk dan dit overzichtsartikel.

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
PtR op 27 juli 2016 om 13:03

Dit is natuurlijk wel meesterlijke fotografie. Wat mij opvalt is dat het hoofdonderwerp heel vaak in het midden staat. Niets mis mee maar.....nouja, het viel me op.