Meld je gratis aan
In de stijl van Ronald van Oostenbrugge - Surrealistische fotografie © rubriek, destijlvan, ronald

22 december 2016, 12:00

Het is als fotograaf belangrijk om je eigen stijl te ontwikkelen. Op die manier kan een kijker je herkennen aan de stijl van je foto's. In de rubriek 'In de stijl van' zetten we elke week een Zoomer in de spotlight. Deze week is Ronald (photooos) aan de beurt met zijn surrealistische fotografie!

De passie voor fotografie is er bij Ronald van Oostenbrugge al heel lang. Na het fotograferen van de gebruikelijke onderwerpen is hij zich gaan specialiseren in foto-compositing. Samen met Adobe Photoshop, wat hij een uitdagend programma vindt, heeft hij veel plezier in foto's maken en samenvoegen tot een surrealistisch geheel. Op dit moment is het nog een hobby, maar heel langzaam kan Robert aan de hand van workshops en een paar opdrachten iets verdienen aan zijn hobby. Het geld dat hij hiermee verdient steekt hij in nieuw materiaal voor bijvoorbeeld zijn studio.


Kun je jouw 'stijl' kort omschrijven?
'Mijn stijl is een zelf aangeleerde stijl. Ik heb altijd al interesse gehad in het samenvoegen van foto's om een fantasiewereld te maken. Na onder andere een workshop en heel veel lezen en kijken op Youtube heb ik het mij zelf aangeleerd.'

Wat doe je eraan om je eigen stijl te behouden?
'Constant blijven leren en jezelf focussen op nieuwe technieken om de foto's nog echter te laten lijken. Ook de workflow in Photoshop ben ik constant aan het perfectioneren, zodat ik sneller kan werken. Dit resulteert in dezelfde " look" in de foto's.'Had je altijd al een voorkeur gehad voor een bepaalde soort fotografie?
'Jazeker! Foto's maken is altijd al een passie geweest van me. Dit begon klein uiteraard, maar inmiddels is het flink uitgebreid en heb ik mijn eigen studio waar ik ideaal mensen kan fotograferen om in een foto te plaatsen.'

Zou je ooit nog een andere fotografiesoort of stijl willen uitoefenen?
'Ik interesseer me steeds meer voor portretfotografie, dit komt denk ik ook door het werken in de studio en het omgaan met studiolicht. Je kan een model erg mooi uitlichten en heb al het een en ander gedaan in portretfotografie.'Heb je nog tips voor andere Zoomers om een eigen stijl of handtekening te ontwikkelen?
'Ga eerst lekker fotograferen wat je leuk vindt en kijk goed om je heen wat anderen doen. Ga je daarna specialiseren in wat je leuk vindt en goed kan.'

Heb je nog een ultieme fotografie droom?
'Ik hoop ooit dat het mijn corebusiness zal worden en anderen het vak kan leren.'Is er een Zoomer met een geheel eigen stijl die jij bewondert op Zoom.nl en wie jij een keer 'In de stijl van..' zou willen zien?
'Jazeker! Mijn steun en toeverlaat verdient het om een keer in de schijnwerpers te staan zijn naam is Erik Noordhoek.'

Geïnspireerd door Ronald? Bekijk zijn Zoom-profiel voor veel meer mooie foto's! Bekijk ook de collectie met de mooiste foto's uit zijn portfolio op Zoom.nl!

Reacties (6)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
PtR op 22 december 2016 om 14:53

Briljant mooie beelden. Dan te bedenken dat ik niet verder kom dan een beetje klonen in Photoshop elements.

photooos op 22 december 2016 om 15:54

Dank je Peter misschien een workshopje volgen

sagapoa op 22 december 2016 om 13:28

Topper!
Het is altijd geweldig om met je samen te werken!
Keep up the good work!

photooos op 22 december 2016 om 14:12

Dank je vriend met jouw ook!

Bijke172 op 22 december 2016 om 12:31

Ontzettend knap gedaan, met een prachtig resultaat
Gr Sacha

photooos op 22 december 2016 om 12:40

Dankjewel Sacha voor je compliment