Meld je gratis aan
Top 15 plekken op de wereld die je gefotografeerd moet hebben. © kasteel, beieren, duitsland

16 februari 2017, 10:00

De wereld lijkt soms steeds kleiner te worden omdat we continu prachtige beelden zien van verre oorden en ook zelf steeds meer de wereld in trekken. Heb jij je nieuwe vakantie nog niet geboekt? We geven je vijftien plekken op de wereld die je echt gefotografeerd moet hebben!

Voorkom toeristische plaatjes en denk goed na voordat je op reis gaat. Allerlei handige tips lees je in de beginnerscursus reisfotografie!

Het prachtige landschap van IJsland

Het ruige landschap van IJsland bestaat uit indrukwekkende rotsen, prachtige watervallen, felgroen gras en bruisende warmwaterbronnen. Bovendien is er een redelijke kans dat 's avonds het noorderlicht te zien is, en is er een grote diversiteit aan wildlife te vinden.
hmeeuwes

Deadvlei

Deze witte kleivlakte ligt in het Namib-Naukluft National Park in Namibië. Het is de perfecte plek voor iedere fotograaf die van contrasterende kleuren houdt. De knaloranje duinen steken namelijk prachtig af tegen de strakblauwe lucht. Daarnaast zijn er tal van dode bomen die prachtige silhouetten vormen tegen de witte kleivlakte.
alicevankempen

De grachten van Venetië

Niet voor niets wordt de stad in de zomer overspoeld met toeristen; de grachten van Venetië zijn namelijk prachtig. Het blauwe water, het groen van de planten op de balkons en de kleurrijke gebouwen en kleding maken het een van de meest fotogenieke steden ter wereld.

Straatfotografie in Bangkok

In Bangkok en andere grote steden in Azië brengt men een groot gedeelte van de tijd buiten door. Het straatleven is dan ook een stuk bruisender dan in Nederland. Overal zijn kleine marktjes, zitten mensen te werken voor hun huis en zijn de wegen overspoeld met karretjes en brommertjes.
paul-van-de-weerd

De skyline van New York

Het is een van de meest herkenbare skylines in de wereld, door het Empire State Building, het One World Trade Center en het Chrysler Building. Vanuit iedere hoek ziet de Skyline er net weer anders uit en ook het licht is van grote invloed op de perfecte foto.
maikelclaassenfotografie

Het Hallerbos in België

Iets dichter bij huis vind je het Hallerbos in het Belgische Halle. Tussen eind april en half mei staan in dit bos de wilde hyacinten in bloei. De bosbodem kleurt dan prachtig paars, wat een indrukwekkend sprookjesachtig effect geeft.
stan83

Antelope Canyon in Arizona

Het rotslandschap van Zuid-West Amerika is van zichzelf al erg fotogeniek, maar Antelope Canyon is wel heel bijzonder. Door de lichtinval is het een erg populaire plek om te fotograferen. Het is ook de plek waar de duurste foto ooit is gemaakt.

Shibuya crossing in Tokio

Waarschijnlijk herken je deze plek wel uit de films. Dit kruispunt in Tokio wordt dagelijks letterlijk overspoeld door mensen. Waar je op andere plekken waarschijnlijk het liefst niemand in je foto wilt hebben, is deze mensenmassa juist heel erg fotogeniek.
roelr

De oude auto's in Cuba

Cuba's straatbeeld wordt voor een groot deel bepaald door de oude auto's die er rondrijden. Daarnaast zijn ook de mensen en het overige straatleven erg fotogeniek!

martinedc

De Engelse kust

De prachtige witte kliffen die Engeland van de zee scheiden zijn relatief dicht bij huis en prachtig om te fotograferen. Combineer een bezoekje ook zeker met de authentiek kastelen en ruïnes in de omgeving.

plaatjuh

Slot Neuschwanstein in Duitsland

In Beieren vind je dit prachtige kasteel dat uitkijkt over de bergen, de bossen en een prachtig meer. Het is het beroemdste bouwwerk van Lodewijk II en trekt ruim 1.3 miljoen bezoekers per jaar.
dickvanduijn

Op safari in het Krugerpark

Als je op safari gaat dan wil je het liefst 'The Big Five' tegenkomen. In dit park is het mogelijk, want zowel de leeuw, de buffel, de luipaard, de neushoorn als de Afrikaanse olifant lopen er rond. Daarnaast is de natuur ook nog eens prachtig en biedt het park goede uitwijkmogelijkheden naar andere trekpleisters in Zuid-Afrika.

remcohekker

Machu Picchu in Peru

Niet alleen Machu Picchu zelf is indrukwekkend, de reis ernaartoe is net zo mooi. Het Incapad is voor de geoefende wandelaar een ideale manier om de plek te bezoeken.

Wildlife in Yellowstone nationaal park

Berggeiten, beren, wolven, bizons, elanden en tal van andere diersoorten lopen in dit gebied vrij rond. Daarnaast is het landschap indrukwekkend en afwisselend. Zo is er het prachtige yellowstone lake, zijn er enorme geisers en uitgestrekte bergen en bossen.
hatieleman

De Veluwe

Ook in ons land is er een plek die je ooit gefotografeerd moet hebben en dat is de Veluwe. Het landschap is zo enorm afwisselend en divers en ziet er ieder seizoen totaal anders uit. Er lopen schapen, paarden en koeien en je hebt de prachtige heide, watertjes en bossen. Wil je liever iets met architectuur? Breng dan een bezoekje aan het monumentale Radio Kootwijk

mariovisser

Ook in ons land is genoeg te fotograferen. We houden al lange tijd een lijst bij met de meest fotogenieke locaties van Nederland.

Reacties (7)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
freddie2 op 20 januari 2018 om 15:50

Altijd leuk om skyline van steden te fotograferen. Zelf woon ik in Tilburg daar is maar weinig hoogbouw. Maar wel leuk om hier ook foto's te maken van Skyline van Tilburg. Dit voor mijn fotoproject. Alleen zijn deze beelden niet zo spectaculair als Rotterdamse skyline. https://mijnpiushaven.nl/skyline-van-tilburg-deel-4/

mphvanhoof op 22 februari 2017 om 14:21

Natuurlijk zijn dit zonder twijfel pracht locaties, maar zijn we met z'n allen niet te vaak geneigd het veels te ver te zoeken? Wanneer we wat meer onze ogen dichter bij huis, rund um Hausen, de kost geven, zul je gerust ook hele mooie platen kunnen schieten. Je moet ze alleen maar willen zien. En ja, op reis gaan is zeker heerlijk om te doen. Gr MArcel.

RonVer1960 op 22 februari 2017 om 14:29

precies,als je maar vaak genoeg in je omgeving op pad gaat dan kom je vanzelf thuis met juweeltjes.als dat massa toerisme bijvoorbeeld op IJsland heeft tot gevolg dat bepaalde plekken al niet meer leuk zijn om te fotograferen,immers iedereen heeft die foto toch ?

mphvanhoof op 22 februari 2017 om 14:59

Helemaal mee eens. Het is jammer te zien dat het tegenwoordig meestal alleen maar nog gaat om groot, groter, grootst. De een wil de ander de loef afsteken. Ik kom best wel op wat exotische plekken, en dan nog kom ik met andere platen thuis. Vaak details, mensen, structuren, reflecties, architectuur etc. Hoezo je bent op vakantie geweest naar? Hoor ik dan vaak. Ik maak de foto's voor mezelf en niet voor een ander, toch? En natuurlijk waren de getoonde foto's mooi. Zeker weten. Gr Marcel.

Luit01 op 21 februari 2017 om 19:32

Ik mis New Zealand in de lijst

hmeeuwes op 19 februari 2017 om 09:00

Mooie diversiteit van bestemmingen om te bezoeken.
Zou ze graag allemaal doen
Eentje heb ik er al gehad maar zou zo weer terug gaan, daar ben je nooit uit gefotografeerd!
IJsland!
Leuk een opname van mij in dit artikel aan te treffen.
Gr Henk

PtR op 16 februari 2017 om 19:20

Wat goed dat dit artikel niet alleen exotische oorden aanprijst maar ook onze nabije omgeving niet vergeet. Mooie foto's, trouwens. Krijg weer zin in het zomerseizoen.