Meld je gratis aan
SHUTR.photo en National Geographic-fotograaf Brent Stirton op Professional Imaging Beurs © Professional Imaging SHUTR.photo, Susanne Middelberg

6 maart 2017, 12:57

Op de komende Professional Imaging geven topfotografen lezingen over hun werk. Zeer bijzonder is dat de Zuid-Afrikaanse National Geographic-fotograaf Brent Stirton zijn werk zal bespreken als hoofdspreker. SHUTR.photo interviewt toonaangevende Nederlanders.

Alex Timmermans, Chris de Bode en Susanne Middelberg spreken over hun nieuwe series.


De Nederlandse fotografen tonen voor SHUTR.photo hun recente werk dat ook als portfolio in het nieuwe magazine staat. Als je een abonnement neemt op SHUTR.photo, krijg je de toegang tot Professional Imaging gratis. (Kijk voor meer informatie op SHUTR.photo). De fotografen leggen uit hoe ze hun series maken en hoe je als fotograaf van idee naar succesvolle serie komt. Chris de Bode vertelt over zijn serie 'I Have a Dream', waarin hij de toekomstdromen van kinderen uit ontwikkelingslanden heeft gevisualiseerd. Alex Timmermans is een verhalenverteller die zich bedient van edele fotografische procédé's. Hij laat beelden uit zijn nieuwe boek zien die hij met een platencamera heeft gemaakt en bespreekt hoe hij op de ideeën kwam en hoe hij die heeft uitgevoerd. Susanne Middelberg blinkt uit in het vertalen van de diepste emoties over eigen identiteit en de mensen om je heen. Zij vertelt hoe je door dicht bij jezelf te blijven portretten kunt maken die ontroeren en beklijven.

Hoofdspreker Brent Stirton

De Zuid-Afrikaan Brent Stirton is senior fotograaf bij Getty Images en publiceerde in talloze magazines. Momenteel werkt hij voornamelijk aan lange termijn projecten voor National Geographic. Stirton ontving vele onderscheidingen voor zijn werk. Maar liefst driemaal op rij werd hij Wildlife Photojournalist of the Year, won hij de Visa D'or op het Visa Pour l'Image Festival in Frankrijk en ontving hij de National Magazine Award van National Geographic Magazine voor zijn werk in de Democratische Republiek Congo. Bij de jongste editie van World Press Photo won hij de eerste rijs in de categorie Nature, series.
Zijn documentaire over conflicten in het Virunga National Park voor National Geographic Televisie won zowel een Emmy Best Documentary Feature als als een Bafta Award voor Beste Documentaire.

Andere sprekers

Er zijn nog veel andere sprekers die hun werkwijze op de Professional Imaging zullen toelichten. De beroemde fotobewerker Kristina Sherk, Frank Doorhof vertelt over licht en sorytelling, Bart van de Wiele doet onmisbare trucs in Photoshop uit de doeken. Verder zijn er presentaties van coryfeeën als: Glyn Dewis, Tom Krieger, Jon Hernández, natuurfotograaf Jan Vermeer, fashion fotograaf João Carlos, Natuurfotograaf Jasper Doest, Brendan de Clerq, Nico Brons en anderen.

Meer informatie

Meer informatie over de sprekers vind je op de website van Professional Imaging.
De beurs wordt gehouden op 18, 19 en 20 maart in De Loods in Nijkerk.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn