Meld je gratis aan
Dronefotografie - Creatieve onderwerpen! © artikel, tips, dronefotografie

17 juli 2017, 13:00

Je hebt vast weleens vanuit een raampje uit het vliegtuig naar de wereld onder je gekeken. Dan weet je dat de wereld er van bovenaf heel anders uitziet. Met dronefotografie kun je dit perspectief van bovenaf op de mooiste manieren vastleggen.

Grafische lijnen

Wanneer je de wereld via een drone bekijkt, zie je dat er overal lijnen te vinden zijn in een landschap die op foto's een grafisch beeld kunnen opleveren. Zoek naar deze lijnen en wees hier creatief mee! Voorbeelden van deze lijnen zijn weilanden, wegen, bloemenvelden, daken van huizen of woonwijken. Ook sportvelden leveren mooie grafische beelden op wanneer je deze van een grote hoogte fotografeert.

Ruudvw

Moleneind

Houdoex

ThomasBartelds

Grappig perspectief

Met het perspectief van bovenaf kun je ook grappige dingen doen met dronefotografie. Je kunt bijvoorbeeld een model als onderwerp nemen en liggend laten poseren. Met de drone van bovenaf kan het model zulke poses aannemen, zodat het lijkt alsof het model bijvoorbeeld 'hangt' aan een object in de foto.

Dugu


Markderoophotography

Natuur

De natuur levert prachtige beelden op wanneer je deze van boven fotografeert. Denk aan bossen, wateren of het strand. Denk hier aan de compositie die je aanneemt met de drone. Dit kan van precies bovenaf, maar je kunt ook in de verte weg fotograferen vanuit de lucht.


Vincenze


HJFoto

De zonsondergang is op een heel andere manier vast te leggen met een drone dan met een camera in de hand.

Scarluuk

Reisfotografie

Ga je naar de prachtige uiteinden van de wereld? Ook hier is dronefotografie zeer geschikt voor. Los van het feit dat je naar geweldige plekken afreist, kun je met dronefotografie ook nog eens de bijzondere plekjes op een bijzondere manier vastleggen!

Royzzz

Esmeralda-Holman

Thema

Houd je een speciale themashoot zoals met een koppel of familie? Ook hiermee kun je grappig dingen doen met dronefotografie! Bekijk hier dit voorbeeld van een bruiloft-shoot!

Denk nog eens aan de do's en don'ts van Dronefotografie

Begin jij net met dronefotografie? Lees dan dit artikel eens door!

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn