Meld je gratis aan
De leukste daguitstapjes om je camera mee te nemen © uitstapje, avifauna, lori

28 juli 2017, 11:43

Heb je nog niks op de planning staan dit weekend, of zoek je nog een leuk dagje uit voor je vakantie? We geven je een aantal leuke ideeën waarvoor je sowieso je camera moet meenemen!

Als je nog geen vakantie hebt geboekt, kan je altijd overwegen om deze prachtige plekken in Europa te bezoeken!

Vogelpark Avifauna

Bij Alphen aan den Rijn vind je Vogelpark Avifauna. Niet alleen kan je hier (vanzelfsprekend) ontzettend veel prachtige vogels en andere dieren fotograferen, de hallen zijn namelijk ook gevuld met een flinke hoeveelheid planten, die enorm geschikt zijn voor macrofotografie!

mech

Het circuit

Wil je juist de actie opzoeken? Overweeg dan een dagje naar een van de Nederlandse race circuits te gaan! De meest bekende zijn de circuits van Zandvoort en Assen, maar ook in o.a. Venray en Valkenswaard wordt er nog regelmatig geracet. Plan je bezoek zorgvuldig, zodat je weet wat voor activiteiten je allemaal kan vastleggen.

pmpamsterdam

Dagje dierentuin

De dierentuinen in ons land zijn van ongekend hoog niveau. Dat wil niet alleen zeggen dat de dieren goed verzorgd worden, maar ook dat de aankleding en verzorging van het park in uitstekende staat verkeert. Perfect dus, om dieren niet te saai in een lege kooi of kaal verblijf te fotograferen. In vrijwel iedere provincie is een dierentuin te vinden, maar overweeg ook zeker om eens wat verder te rijden en een nieuwe locatie op te zoeken!

tanneke

Beeldentuin van het Kröller Müller


jerk

Botanische tuinen

Op verschillende plekken in ons land zijn botanische tuinen te vinden! Denk aan de tuinen in Utrecht, of de Kruidhof in Friesland. De tuinen variëren, van prachtig strak-aangelegde symmetrische heggen, tot bloemige wildgroei met mooie rustieke takken. Op al die wisselende planten komt natuurlijk ook een diversiteit aan insecten af en bovendien vind je er ook vaak exotische kikkers en vogels!

febu207.

De industrie

Wil je toch meer die industriële look in je foto's toevoegen? In Nederland zijn er ontzettend veel opengestelde terreinen die vol staan met graffiti en grote fabriekspanden. Overweeg eens een bezoekje aan de NDSM-werf in Amsterdam Noord, de Spoorzone in Tilburg of de leerfabriek in Oisterwijk!

koenen

Een stapje de grens over

Wil je echt het gevoel krijgen om even op vakantie te zijn? Bezoek dan eens een keer zo'n prachtige Belgische stad! Antwerpen, Gent en Leuven zijn enorm geschikt voor zowel architectuur-, als stad- en straatfotgrafie. Je kan er bovendien ook nog eens enorm lekker eten, dus meer is er niet nodig voor een geslaagd dagje uit!

canipel

Nog altijd geen geschikt daguitstapje gevonden? Bezoek dan een van deze meest fotogenieke locaties in Nederland!

Reacties (7)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
osten op 2 augustus 2017 om 17:00

De vogel uit het vogelpark geslaagd en ook de vogel uit de Botanische tuinen,mooi

The-All-Seeing-Eye op 2 augustus 2017 om 10:42

De Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Mooie aangelegde tropische tuinen, vlindertuin en volière!

Marinus de Jong op 1 augustus 2017 om 23:04

Kijk ook eens op Vogelkijkhut.nl
Er is er altijd 1 of meer in de buurt om vogels te zien en rustig vanuit de hut te spotten. Ook zijn er diverse particuliere hutten te huur voor een halve of een hele dag. Je kan dit ook met meerdere fotografen organiseren meestal is max. 3 personen.

Jozeeke op 28 juli 2017 om 17:06

en natuurlijk mag Hortus Botanicus in Haren [ bij Groningen] niet ontbreken, persoonlijk vind ik die mooier dan die van Utrecht.

Kornelius op 28 juli 2017 om 14:22

Een industriële look ? Probeer Strijp S in Eindhoven eens. Heeft een eigen station en een heel bijzondere sfeer

dylano op 28 juli 2017 om 12:16

ook een hele leuke de vlindertuinen van de passieflora hoeve in harskamp , behalve een binnen tuin met tropische vlinders ook een buiten tuin met europese vlinders waaronder de mooie koninginnepage...veel rupsen ook buiten te fotograferen...super macro plekje

ReneAP op 28 juli 2017 om 12:08

Nog een heel leuk uitje om prachtige foto's te maken en wat zeer betaalbaar is: Landgoed Hoenderdaell te Anna Paulowna. Daar is ook Stichting Leeuw gevestigd.
http://www.landgoedhoenderdaell.nl/