Meld je gratis aan
Een bruiloftsportret met vuur!  © artikel, inspiratie, vuurshoot

14 augustus 2017, 10:00

Dit vurige bruiloftsportret is gemaakt met een lange belichting, twee flitsers en een vuurvlam van 3 meter hoog!

Oostenrijkse fotograaf Markus Hofstaetter heeft recent dit vurige bruiloftsportret gemaakt, genaamd 'Love on Fire'.

Het is een foto gemaakt met maar een enkele belichting die veel goedkoper is dan je denkt. En nee, je hebt ook geen gigantische vuur-explosie nodig!

Hofstaetter begon met het bouwen van een hele grote vijver in zijn achtertuin. Dit deed hij omdat het vuur dan een reflectie zou hebben op de grond.


Hij gebruikte twee flitsers bij het spektakel om het echtpaar tijdens de belichting te verlichten.


Voor het vuur heeft Hofstaetter een geurvrije lampenolie, een pot, een stalen bar, kettingen, handdoeken (om het vuur mee te doven) en een karabijnhaak gekocht. Het vuur werd gemaakt door een grote lont aan de stalen paal te hangen, deze in de olie te dopen en aan te steken met vuur. Zo creeerde Hofstaetter een lijn van vuur van boven naar beneden, die zijn assistent vasthield gedurende de foto. De assistent loopt gedurende het maken van de foto achter het bruidskoppel langs. Door de lange belichting van de camera en het heen en weer bewegen van de assistent creëerde Hofstaetter een muur van vuur als achtergrond van de foto.Als laatste zorgden de flitsers ervoor dat het koppel in de voorgrond belicht werd en centraal staat in de foto.Hieronder zie je een 'behind-the-scenes'-video die het proces van de fotoshoot laat zien:

Portretfotografie tips

Wil je meer handige tips over portretfotografie? Bekijk dan dit overzichtsartikel.

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
PtR op 14 augustus 2017 om 15:58

Donnerwetter, dat is een knap beeld. Toch denk ik dat een handige photoshopper dit klusje in 10 minuten flikt maar dit is wel hele gave ambachtelijke fotografie.