Meld je gratis aan
De kracht van fotografie - asieldieren op de foto © kat, zoomer, asiel

23 september 2017, 10:00

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk, waarbij je toch bezig kan zijn met fotografie? Overweeg dan eens om asieldieren te gaan fotograferen! Als jij zorgt voor een aantal mooie foto's van de dieren, dan vergroot je hun kans om geadopteerd te worden.

Weet je nog niet goed hoe je ze op de foto moet zetten? Lees dan eerst een onze tips voor huisdierfotografie!

Wat doet een goede foto?

Amerikaanse fotograaf Albert Harris fotografeert regelmatig voor Orange County Animal Services in Florida. Sinds het asiel meer aandacht besteed aan de foto's, hebben ze hun adoptierecord verbroken! Als je de foto's ziet, begrijp je direct waarom het asiel de fotograaf, die eerst op vrijwillige basis werkte, inmiddels heeft aangenomen.
De foto's links zijn de foto's die de mensen van het asiel zelf hebben gemaakt, bij de intake van de dieren. In eerste instantie waren dit ook de foto's die vervolgens op de website werden geplaatst. De foto's van Harris zijn gelukkig (voor de dieren) een hele verbetering!

Zoomers actief in het asiel

Ook een aantal Zoomers zijn actief in het fotograferen van asieldieren:


antje75

antje75

nicolekouwen

nicolekouwen

klappertjespistoolheldin
heidibeukers

Ben je overtuigd om zelf ook aan de slag te gaan als vrijwilliger? Neem dan contact op met het lokale dierenasiel, om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Ga voorzichtig te werk en luister altijd naar de medewerkers van het asiel. Zij kenen de dieren immers het beste!

Dierenfotograaf Esther Vinju organiseert regelmatig studioshoots voor huisdieren in het dierenasiel!

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn