Meld je gratis aan
Bizarre duizelingwekkende dronebeelden van een goederentrein © drone,screenshot, trein, video

25 september 2017, 10:00

Het besturen van een drone is écht een vak apart en dat kan deze uitstekende dronepiloot zeker aantonen. Hij vliegt over, naast, door en IN een rijdende trein. Do not try this at home!

Dronefotografie kan je bij allerlei fotografieonderwerpen gebruiken. Zoals bijvoorbeeld deze prachtige bruidsfoto's!

Bizarre dronevluchtPaul Nurkkala is de piloot in dit filmpje. Hij gebruikt een unieke techniek, afkomstig uit het drone-racen, waarbij hij met een speciale bril rechtstreeks kan zien wat de drone op dat moment 'ziet'. Dit heet 'FPV', wat voor 'First Person View' staat. Hij heeft zijn eigen drone samengesteld, waardoor deze veel compacter, sneller en vooral veel wendbaarder is dan de meeste consumentendrones. Die wendbaarheid geeft hem de mogelijkheid om dit soort extreme situaties op te zoeken

Nog meer indrukwekkende dronebeelden

Ben je nog niet duizelig na het zien van het eerste filmpje? Als dronepiloot heeft hij nog veel meer video's waarin hij bizarre toeren uithaalt, zoals boven deze rivier of op onderstaande bouwplaats:

Drone-wetgeving in Nederland

Natuurlijk is het niet verstandig om dit soort dingen in Nederland uit te proberen. De dronewetgeving in ons land is namelijk enorm streng. Allereerst zijn er al een heleboel no-fly-zones waar je überhaupt niet mag vliegen. Daarnaast is er een verbod rond vliegen rond spoorlijnen en dien je altijd oogcontact te houden met de drone. Het gebruik van een FPV is dus ook helaas niet toegestaan.

Als je je netjes houdt aan alle droneregels, is er alsnog heel veel mogelijk binne ons land! Probeer maar eens de volgende creatieve drone-onderwerpen te fotograferen!

Reacties (3)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
harmor op 26 september 2017 om 20:25

Heel gaaf

Henk Siteur op 26 september 2017 om 16:48

Ik wordt er draaierig van.

PtR op 25 september 2017 om 19:26

Je zit inderdaad met je handen om de tafelrand geklemd. Gaaf hoor!!