Meld je gratis aan
Zoom.nl Weekendtips!  © artikel, weekendtips, foto

28 september 2017, 16:00

Nog geen plannen dit weekend? Zoom.nl geeft je vanaf nu elke week tips voor het weekend met activiteiten, onderwerpen om te fotograferen en nog veel meer!

Herfst!

Je ziet het overal om je heen, de bomen kleuren oranje, er liggen overal al bladeren op de grond en er zijn veel paddenstoelen te vinden in de natuur. Trek er daarom dit weekend eens op uit met je camera en ondervind hoe de natuur zich al heeft ontwikkeld richting het seizoen van de herfst. Ben je geen natuurfotograaf? Ook met modellen kun je in de natuur gedurende de herfst prachtige portretten maken!

Weet je niet waar je heen moet gaan? Lees dan dit artikel dan over de mooiste herfstlocaties in Nederland!

JacquelineUiterloo

Middeleeuwse optocht in Kampen

Op zaterdag 30 september viert Kampen 500 jaar reformatie met een grote middeleeuwse optocht door de stad zelf. Om 13:00 vertrekt de stoet in IJsselmuiden met rijtuigen die voortgetrokken worden door paarden, een pracht om te zien! En uiteraard een plaatje om vast te leggen. Op www.kampenreformatiestad.nl is meer informatie te vinden!

Dannytaxcreative

Workshop Portretfotografie CJP

Ben je tussen de 18 en 30 jaar én lid van CJP? Dan kun je dit weekend bij Foam Fotografie Museum Amsterdam een workshop Portretfotografie volgen. Je betaalt hier 25 euro voor, inclusief museumentree voor die dag en het gebruik van alle workshopmaterialen. Je krijg een rondleiding door het museum en je leert prachtige portretten te maken van je medecursisten. Het programma begint om 10:30 en duurt tot ongeveer 13;00. Je kunt je hier aanmelden voor de workshop!

Ben je geen CJP houder maar houd je wel van fotografie als kunst-vorm om naar te kijken, naast het zelf-uitoefenen? Neem dan vooral een bezoek aan Foam Amsterdam dit weekend, want er staan weer prachtige tentoonstellingen en portfolio's van fotografen als Amerikaanse fotograaf André Kertész met zijn Mirroring Life.

Klik hier voor meer informatie over Foam.

Ejfotografie

Autocross evenementen

Op verschillende plaatsen in Nederland vinden er cross-evenementen plaats. Dit weekend op zaterdag vindt er in Bunnik een auto-cross plaats. Autocrossvereniging 'Rang Pang' organiseert deze cross. Ook op zondag zijn er twee crossen en deze zijn te vinden in Fochteloo en in Halle.
Zo'n cross is natuurlijk een spektakel om te aanschouwen en een uitdaging om vast te leggen met de camera. Op de website van de Knac Nationale Autosport Federatie staat meer informatie!

BredaPhoto

Het bekende festival BredaPhoto vindt weer plaats in 2018, maar dat betekent niet dat de organisatie ervan stilzit. Van 22 september tot en met 22 oktober 2017 presenteert BredaPhoto de tentoonstelling 'mixing / Memory and desire' in het Voormalig Breda's Museum. Hier zijn online tickets voor te koop die variëren van 6 tot 11 euro. Gedurende deze tentoonstelling worden er werken getoond van fotografen die sinds hun debuut bij BredaPhoto zijn doorgebroken. Op de website van BredaPhoto staat meer informatie!

Reacties (3)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
MHVDE op 29 september 2017 om 19:01

Super leuk idee dit!

PeterLIND op 29 september 2017 om 14:17

Kinderdijk: de molens staan in de lichten

sdanckaarts op 29 september 2017 om 12:55

Heul goed idee Zoom ! ( ik hoop op wat meer content voor volgende weekends ! )