Meld je gratis aan
#Insidemybones © Expositie, Dotan, instagram

2 oktober 2017, 10:34

Zanger Dotan heeft in samenwerking met fotograaf Paul Bellaart een bijzondere expositie gemaakt. Dotan deed afgelopen mei een oproep op zijn Instagram om meer eerlijke en ongefilterde verhalen te delen via social media. Veel mensen laten hun leven er vaak perfecter uit zien op social media, dan het daadwerkelijk is. Door de beweging #insidemybones te starten, wil Dotan de 'perfecte bubbel' doorbreken, zodat mensen eens niet bezig zijn met 'het perfecte plaatje'.

Een inspiratie voor velen

#Insidemybones staat voor het omarmen van de imperfecties, de echte, pure en authentieke verhalen, zonder dat daar een filter aan te pas komt. In de 'perfecte' wereld waar we tegenwoordig in leven, is het belangrijk om bewust te zijn van deze gefilterde kant die men laat zien. De uitdrukking 'schijn bedriegt' blijkt nog nooit zo waar te zijn, aangezien we de wereld 'bedriegen' met onze 'perfecte' levens."Ik denk dat het tijd is voor eerlijke verhalen en foto's zonder filter op Instagram. Ook ik verberg mezelf achter een zwart-wit filter. Het draait tegenwoordig zo om 'het perfecte plaatje' op social media en ik begin me echt af te vragen of dit wel gezond is voor onze geest", aldus Dotan. Meer dan honderden bekende en onbekende Nederlanders voelde zich aangesproken door Dotan's oproep en hebben hun verhaal inclusief een ongefilterde foto gedeeld via hun social media.
Niet alleen zijn er veel verhalen gedeeld onder #insidemybones, ook Dotan heeft verschillende verhalen van bekende Nederlanders verzameld om zo te laten zien dat ook hun leven niet altijd is wat het lijkt. De portretten zijn gemaakt door fotograaf Paul Bellaart en zijn van 30 september tot 5 oktober te bekijken in de Picknick van het Rijksmuseum. Je vindt er onder andere de foto's van Angela Groothuizen, Paul de Leeuw, Maan de Ster, Domien Verschuuren, Dionne Stax, Jesse Klaver, Anna Nooshin en Johnny de Mol.

Reacties (1)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
PtR op 3 oktober 2017 om 10:50

"Zou je, voor het niet perfecte plaatje, dan allemaal een wit shirt willen aandoen?"