Meld je gratis aan
Zoom.nl Weekendtips!  © artikel, tips, weekend

5 oktober 2017, 14:25

Op zoek naar uitjes of evenementen die te fotograferen zijn voor aankomend weekend? Heb jij al plannen? Laat het aan ons weten waar jij heengaat!

Tentoonstelling Genesis van Sebastião Salgado, Nederlands Fotomuseum

De wereldberoemde Braziliaanse fotograaf laat zijn levenswerk zien in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Zijn foto's tonen mensen en dieren die nu nog altijd in evenwicht met elkaar en de natuur leven. Salgado wil hiermee de schoonheid laten zien van de ongerepte natuur en wil ons doen laten beseffen dat we onze planeet en natuur moeten beschermen. Er worden ook activiteiten georganiseerd rondom de tentoonstelling, zoals een rondleiding op zondagmiddag. Tickets voor de tentoonstelling van Salgado in combinatie met de rondleiding kosten 2 euro en kunnen worden gekocht in een online ticketshop.

Special Olympics Unified Sailing

Van 6 tot en met 8 oktober vindt het Special Olympics Unified sailing plaats op het Sneekermeer. Teams die bestaan uit zowel mensen met en zonder verstandelijke beperking strijden op het water. De openingsceremonie van dit evenement is op 6 oktober om 20:00. Hier zal het special olympics vuur worden ontstoken samen met Piet Paulusma. Een evenement met een goede boodschap en prachtig om te fotograferen! Meer informatie over het evenement vind je op de website van Unified Sailing.


Lilian2010

Internationale Raskatten Tentoonstelling, De Schulpwei

Ben je een kattenliefhebber? Dan is de Raskatten Tentoonstelling op zondag 8 oktober wellicht iets voor jou! Het evenement vindt plaats in Wassenaar en kost voor volwassenen 5,- euro. Extra aandacht wordt deze keer besteed aan het ras 'de Noorse Boskatten'.


ReflectionsFromWithin

De Bodemdierendagen

Van 4 tot en met 8 oktober is het tijd voor de Bodemdierendagen! Overal in Nederland gaan mensen hun tuin in om te kijken wat er zoal leeft. Zo komt iedereen samen te weten welke diersoorten voorkomen in Nederland. Ben je macro-liefhebber of -fotograaf? Duik deze dagen dan je tuin in en draag je steentje bij! Je kunt je waarnemingen insturen op een speciale website. Een mooie gelegenheid om eens rondom huis aan de slag te gaan als macrofotograaf!


Kaleidoscope

Wintervogels kijken in de Ackerdijkse Plassen, Rotterdam

Een paar keer per jaar is het mogelijk om door dit bijzondere natuurgebied te wandelen en vogels te spotten. Zo ook dit weekend, op zaterdag 7 oktober! Het gebied ligt dicht aan de A13, maar het wemelt er toch van bijzondere vogels. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur en gaat van start om 9:00. De kosten van deze wandeling zijn 8,- euro. Trek je wandelschoenen of laarzen aan dit weekend en ga op pad! Meer informatie over deze wandeling vind je op de website van Natuurmonumenten.


Bokie

Reeën excursie op Hof Espelo

Nog een andere leuke wandeling in combinatie met het spotten van dieren is de Reeën excursie onder begeleiding van een natuurgids. Deze wandeling duurt 1,5 tot 2 uur en een aanmelding hiervoor is noodzakelijk. Aanmelden kan op de website van Landschap Overijssel. De excursie is in de namiddag op zaterdag 7 oktober en start bij bezoekerscentrum Het Koetshuis in Enschede. De bijdrage voor deze excursie is 3,- per volwassene.


Eros

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn