Meld je gratis aan
De camera maakt de fotograaf, of toch niet. © fotograaf, goedkope, camera, 4

9 oktober 2017, 10:08

Philip Haumesser is een fotograaf die graag het plezier van fotografie wil delen. Dit zie je dan ook duidelijk terug in zijn foto's. Hij krijgt veel positieve reacties op zijn foto's, maar van bepaalde reacties werd hij doodmoe.

Inspirerend werk van Philip Haumesser

Voortdurend kreeg hij reacties zoals; 'Wow, jouw camera moet echt heel goed zijn!', 'Iedereen kan zulke foto's maken met een dure camera', en 'Ik zal nooit zulke foto's kunnen maken, want ik heb geen geld voor een dure camera zoals jij.' Hij kreeg genoeg van deze opmerkingen, dus besloot hij het tegendeel te bewijzen.

'Mensen denken dat ze zichzelf niet kunnen ontwikkelen en verbeteren binnen de fotografie of ze denken totaal geen kans te maken als fotograaf, puur omdat ze fotograferen met een goedkope camera. Het verontrust en bedroefd mij wanneer ik deze reacties hoor of lees.' Daarom besloot Philip de allergoedkoopste camera te kopen die hij maar kon vinden, om deze mensen te laten zien dat ze ongelijk hebben. Op eBay stuitte hij op een Canon T2i DSLR en een Pentax 50mm f/1.7 objectief voor minder dan €200,-. Hij besloot deze te kopen en aan de slag te gaan.

Samen met zijn zoons is hij naar het bos gegaan en heeft daar deze prachtige fotoreeks geschoten. Hij heeft zijn foto's bewerkt in Photoshop en Lightroom, zodat hij ze kan bewerken tot het beeld wat hij in zijn hoofd heeft. Zijn doel is vooral om mensen te inspireren met zijn foto's en te laten zien dat het echt niet nodig is om dure fotografie apparatuur aan te schaffen om mooie foto's te maken.

Foto's: www.petapixel.com.

Meer zien van het werk van Philip Haumesser? Bekijk zijn prachtige foto's hier.

Reacties (10)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
gebbe op 13 oktober 2017 om 10:31

De fotograaf is belangrijker dan de camera. Neem een oude ( goedkope) camera. Maar ga dan ook
niet bewerken. Wanneer iemand geen geld heeft voor een dure camera heeft hij doorgaans ook geen geld voor de software om foto's te bewerken. En Verstappen kan heel goed rijden
in een oude bak. Waarschijnlijk een stuk beter dan ik in een Ferrari.
gr Nelly

Bulgarovski op 11 oktober 2017 om 12:47

Wie genoeg geld heeft om een raceauto te kopen wordt niet automatisch een tweede Max Verstappen.

boterbloempje10 op 10 oktober 2017 om 13:22

Ik vind dit artikel geweldig. Ik heb twee camera's allebei gekregen van mijn sindskort overleden vader. Deze zijn van mij heel erg waardevol. Fotografeer met canon eos 750 en 700d. Sluit volledig aan bij de opmerking de fotograaf maakt de foto en niet de camera. Vind dit geweldige foto's.

JoostLigthart op 9 oktober 2017 om 22:45

Er is hier ook wel een behoorlijke nabewerking gedaan.

Bulgarovski op 11 oktober 2017 om 12:48

Dat pleit des te meer voor de creativiteit van de fotograaf en niet voor de camera.

lescatalpas op 9 oktober 2017 om 19:17

De 2ti (eos550d!) en de 50mmf1.7 zijn nauwelijks inferieure kwaliteit, goedkoop, ja, want het loopt electronisch achter, meer niet. Ben het wel eens dat de fotograaf de foto maakt en niet de camera, maar probeer het nou eens met een agfa clack of zo. Dan kijken we nog eens.

Bulgarovski op 11 oktober 2017 om 12:59

Wat betreft die Agfa Clack ... ook de donkere kamer kende ware meesters in de chemische nabewerking.

ElineS op 10 oktober 2017 om 00:19

Ik maakte altijd ook prachtige plaatjes met mijn 350D en een 50mm f1.8, zelfs toen ik nog vrij weinig van fotografie af wist. Deze apparatuur loopt inderdaad achter, maar zo'n enorme uitdaging zal dit niet geweest zijn. Pas bij moeilijke lichtomstandigheden of een objectief wat minder lichtgevoelig is ga je echt merken dat een toestel technisch achterloopt.

peterpicture op 9 oktober 2017 om 11:20

Met zo'n knappe knuffelbeer kan ik het ook. Ben het helemaal eens met Philip dat de man/vrouw achter de camera belangrijker is dan de apparatuur. Betere apparatuur helpt natuurlijk wel wanneer je snelle actie wilt vastleggen of bijvoorbeeld iets loeischerp moet vastleggen.

boterbloempje10 op 10 oktober 2017 om 13:23

Ik ook