Meld je gratis aan
Zoom.nl Weekendtips!  © artikel, tips, weekend

19 oktober 2017, 10:29

Heb je voor dit weekend nog geen plannen? Wij hebben een paar leuke uitjes voor je in de weekendtips van deze week!

Daan de Vos

Paddenstoelen Zoomdag 2017!

Dit weekend is op 21 oktober de Paddenstoelen Zoomdag!
Deze dag vindt plaats in de bossen bij Dorst en is voor iedereen toegankelijk, van beginnend fotograaf tot gevorderde fotograaf. Met z'n allen ga je de bossen in op zoek naar diverse paddenstoelen. Trek je regenlaarzen mee, je apparatuur en verlichting om de paddenstoelen te fotograferen.
Los van de gezamenlijke boswachter lunch van ongeveer 12 euro zijn er geen kosten aan verbonden. Je kunt je voor deze Zoomdag aanmelden bij Dennis, via zijn mailadres dennis.jansen@planet.nl.
Je kunt je aanmelden door je naam, zoomnaam, mailadres en woonplaats door te mailen naar het mailadres.
Kun je niet op 21 oktober? Dan is er nog een kans om de Paddenstoelen Zoomdag mee te maken, op 28 oktober!
Benieuwd wat je kunt verwachten van zo'n Zoomdag? Lees het verslag van de Paddenstoelen Zoomdag in 2015!


Hmeeuwes - Paddenstoelen Zoomdag 2016

Expositie Sacha de Boer 'Leven in de Schaduw'

Oud-nieuwslezeres Sacha de Boer reisde met het Liliane Fonds af naar Tanzania om het leven van kinderen met albinisme onder de loep te nemen. De foto's en verhalen van deze reis zijn van 21 tot en met 29 oktober 2017 te zien in Eindhoven. In het kader van Dutch Design Week worden de foto's tentoongesteld op het Ketelplein op Strijp-S.
De reportage van Sacha gaat over de kinderen die met de beperking noodgedwongen in de schaduw moeten leven, letterlijk en figuurlijk. Kijk voor meer informatie op de website van het Liliane Fonds.

Henri-Vial - Tanzania

Japanse Tuin

De enige Japanse Tuin in Nederland is slechts een aantal weken per jaar open en gelukkig is dat ook in de herfst. Van 14 tot en met 29 oktober is de tuin toegankelijk van 10:00 tot 16:00. In deze historische tuin zijn prachtige en ook zeldzame planten en bomen te zien. De toegang voor de Japanse Tuin is geheel gratis. Wanneer de tuin open is voor publiek, mag je er ook trouwfoto's maken zonder toestemming. Neem je modellen mee en plan een fotoshoot dit weekend! Wees wel voorzichtig in de Japanse Tuin, gezien deze zeer kwetsbaar is! Voor meer informatie over de Japanse Tuin, zie de website van de stad Den Haag.

JaapKoole

Najaarswandeling door de Zeepeduinen

Zin in een frisse ochtendwandeling dit weekend? Meld je dan aan voor de najaarswandeling door de Zeepeduinen in Burgh-Haamstede. De wandeling is ook geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, dus een wandeling met het hele gezin in de natuur op de zaterdagochtend is genieten! Voorafgaand een kop koffie of thee en daarna een prachtige wandeling door de Zeepeduinen. Na de tocht sluit je af met een lunch bij pension Even Buiten.
Het vertrek is om 9:30 en de wandeling sluit af met de lunch rond 12:30 in de middag. Er zijn wel kosten aan verbonden en je kunt je opgeven via de website van Natuurmonumenten.

Lawalata

Expositie Jamie Hawkesworth

In Huis van Marseille, Fotografie Museum, worden foto's getoond van de fotograaf Jamie Jawkesworth. Hij haalt zijn inspiratie voor zijn fotografie uit het verfijnde en speelse erfgoed van de Britse documentaire fotografie. Jamie reist de hele wereld rond en maakt foto's die op subtiele wijze zijn observaties weergeven. Wil je dus een dag ronddwalen tussen prachtige foto's die je doen nadenken over fotografie en beeld? Bezoek dit weekend dan het Huis van Marseille in Amsterdam. Voor meer informatie over openingstijden en tickets, zie de website van Huis Marseille.

Fotograaf Jamie Hawkesworth

Reacties (3)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Djoyz op 20 oktober 2017 om 08:23

Jammer dat het alleen op zaterdagen is..

Berthe2 op 19 oktober 2017 om 21:42

Zou een leuke tip zijn, die paddenstoelenzoomdagen op 21 en 28 oktober in Dost, als het niet zo was dat je je er weken geleden al niet meer voor kon aanmelden, omdat toen het maximum aantal deelnemers al was bereikt.

Beaumimi op 19 oktober 2017 om 11:50

Heel leuk allemaal, maar voor ons vanuit Groningen allemaal een beetje te ver weg...