Meld je gratis aan
Zoom.nl Weekendtips!

9 november 2017, 13:09

Onze weekendtips voor deze week staan weer voor je klaar!

GLOW Eindhoven

Voor de twaalfde keer vindt dit jaar weer het Glow Festival plaats in Eindhoven. Van 11 tot en met 18 november staat de stad in het teken van lichtkunst. Een looproute van 6 km komt langs zo ongeveer 30 lichtkunstprojecten van bekende kunstenaars. Het thema van het lichtfestival van dit jaar is 'The Source', betekenend de bron van licht. Dit thema is als opdracht meegegeven aan alle kunstenaars om hun projecten op te baseren. Het festival is gratis toegankelijk en de openingstijden zijn in de avond van 18:30 uur tot 23:00 of 24:00 uur.

Het festival vindt ieder jaar weer plaats in de Lichtstad Eindhoven. Eindhoven is een bron van licht voor de hele wereld door de oprichting van de luciferfabriek in 1870 en de gloeilampenfabriek Philips in 1891. Door het recordaantal bezoekers van vorig jaar is Glow Eindhoven in de top vijf van best bezochte lichtfestivals ter wereld terechtgekomen!

Reis dit weekend dus af naar Eindhoven en bezoek de prachtige lichtkunst-show! Neem vooral je camera mee want het is ook weer een kunst om deze prachtige lichtprojecten vast te leggen! In dit artikel op Zoom.nl legt Chris Vugts uit hoe je je voorbereidt op dit lichtfestival en waar je rekening mee moet houden.

Er zijn van vorige jaren al prachtige foto's gemaakt dus doe hieronder inspiratie op voor dit weekend! Nog meer tips lees je op Zoom.nl!

PetravanHaren: Glow 2015

Keesie: Glow 2016

Grekenkooi: Glow 2016

FocusV: Glow 2016

Hvnunen: Glow 2016

Nature Talks Foto festival

Nog een festival wat zeker een bezoek waard is dit weekend, is het Nature Talks Foto Festival 2017! Deze tweede editie vindt plaats in Ede en op deze fotografiebeurs staan de natuur en natuurfotografie centraal. Op 11 en 12 november is het festival te bezoeken. Naast de inspiratie van top natuurfotografen, bestaat het festival ook uit een educatief programma met lezingen, portfolioreviews en workshops en masterclasses.

Meer dan 45 fotografen vertellen je dit weekend hoe je de prachtige natuurfoto's kunt realiseren met hun tips en trics. Fotografen die komen spreken zijn onder andere Andy Rouse (UK), Danny Green (UK), Jose Pesquero (SP) en Marijn Heuts (NL).

Ben je wel een fotografieliefhebber maar hoef je niet per se naar de lezingen? Dan kun je voor 3,50 euro de fotobeurs bezoeken, inclusief kopje thee of koffie.

Voor alle ticketinformatie kun je kijken op de website van Nature Talks!

Riabloemendaal

RoelieSteinmann

Gladiola

Martijnvandernat

Sint-Maarten

Zaterdag is het 11 november en dus tijd voor Sint Maarten! Kinderen gaan de straat op met lampions om de deuren langs te gaan om snoep te bemachtigen. Nog een mooie gelegenheid om te oefenen met fotograferen met weinig licht! Ga samen met de kids de straten op en leg de prachtige lichtjes en al het snoep vast!

Lees hier onze tips voor het fotograferen bij weinig licht!

Bedijs; November 1947; Optocht Sint Maarten.

Trekvogel excursie

Wil je nou zelf meer de natuur in dit weekend? Dat kan ook! De boswachter van Natuurmonumenten neemt je mee door het Nationaal Park Schiermonnikoog, op zoek naar de trekvogels. Deze wandeling is op zaterdag 11 november en is van 11:00 tot 13:00 te Schiermonnikoog. Maak er een dagje eiland van! Bekijk de site van Natuurmonumenten voor meer informatie over de wandeling.

Monica26; De Kramsvogel

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn