Meld je gratis aan
Een supermaan én lichtkunst! - De Zoom.nl weekendtips van 2-3 december © artikel, tips, weekend

30 november 2017, 15:08

De laatste maand van dit jaar breekt aan en het is dus tijd om winterse dingen te doen en in de kerstsfeer te komen! We hebben leuke activiteiten voor dit weekend uitgezocht om te gaan ondernemen!

Amsterdam Light Festival

In Amsterdam vindt met ingang van 30 november weer het Amsterdam Light Festival plaats. Dit lichtfestival is tot en met 21 januari 2018 te bezoeken en tovert heel Amsterdam om in een openlichtmuseum. Alle lichtkunstwerken die getoond zullen worden, zijn speciaal voor het Amsterdam Light Festival en de specifieke locaties in de stad gemaakt. Maak een grachtentocht met alle lichtkunstwerken of loop de route langs de grachten. De tentoonstellingen zijn te voet en fietsend gratis toegankelijk, maar wil je op de gracht genieten van de kunstwerken, moet je de kosten van de verschillende rederijen langs de gracht betalen. Ontdek hier de routes die je allemaal kunt nemen!

SonYa

Dutchal

Sinterklaasavond

Dit weekend worden er al veel sinterklaasavonden gevierd in Nederland en hoe leuk is het om de pakjesavond vast te leggen. Hiermee oefen je gelijk met fotograferen met minder licht én in huis. Gebruik alle lichtjes in huis om de prachtigste bokeh te krijgen en leg deze gezellig avond vol familie en gezelligheid vast!

Sarina-Baas

Amsterdam ICE

Zoals ieder jaar staat er op het Museumplein in Amsterdam weer een prachtige ijsbaan met ICE Amsterdam en kun je er genieten van allerlei winterse lekkernijen. Ga heerlijk schaatsen en leg het winterplezier vast met alle mooie lichtjes en de kerstbomen.

Rob1951

Arnoud78

Tentoonstelling fotograaf Rob Hornstra

Fotograaf Rob Hornstra besloot zijn buurman te fotograferen die een zeer turbulent leven leidde. Buurman Kid mocht zijn zoontje niet meer zien, had een alcohol- en drugsprobleem en zwierf veel op straat in zijn leven. Het Centraal Museum presenteert deze tentoonstelling van 2 december 2017 tot en met 4 maart 2018. Met het tonen van deze foto's van Kid probeert Rob Hornstra een kijk te geven op het leven van een jongen in een Utrechtse volksbuurt. De fotograaf en zijn buurman bouwden een een goede band op in de tijd dat ze naast elkaar woonden. Bekijk de Tentoonstelling 'Man next door' in het Centraal Museum in Utrecht.

Eerste en laatste supermaan in 2017

We mogen toch nog genieten van weer een supermaan dit jaar! Op zondag 3 december om 16:47 uur is het volle maan, het moment dat de maan in de baan van de aarde recht tegenover de zon staat en zo vol beschenen wordt. Hou het weer in de gaten en fotografeer de supermaan! Met deze tips leggen wij uit hoe je dat aan kunt pakken!

Tvdam

Houdoex

Reacties (8)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
Henk Siteur op 30 november 2017 om 18:06

Van sommige foto's word ik echt niet blij!

frewo op 1 december 2017 om 10:56

Sommige mensen worden van jou niet blij!

Henk Siteur op 1 december 2017 om 11:06

Dat is maar goed ook.

PtR op 3 december 2017 om 17:26

Beste Henk, je zou er goed aan doen jezelf niet steeds op een voetstuk te plaatsen en jezelf als meesterfotograaf te presenteren. Ongetwijfeld ben je er goed in maar geef anderen ook de ruimte om hun beelden plaatsen. Als je het niets vind kom dan met opbouwende kritiek zodat anderen ook van jouw kennis kunnen leren. Zonder argumenten anderen afbranden is te makkelijk in mijn ogen.

Henk Siteur op 3 december 2017 om 18:14

Maar de redactie moet ook eens kritischer zijn. Hier gaat het om de foto met het kind; is nogal overstraald en de foto met de maan in een nagenoeg donkere, bijna dichtgelopen, omgeving. En ik wil echt niet op een voetstuk, Peter. Echt niet.

PtR op 3 december 2017 om 19:08

Dat laatste is een mooie instelling. Fijn om te lezen. Voor wat het eerste betreft zou je je kennis mooi kunnen delen door uit te leggen wat de fotograaf anders had kunnen doen om die overstraling te voorkomen. Zo leren we van elkaar. Dat is naar mijn idee veel leuker dan gewoon zeggen dat een foto niet goed is. Dat de redactie kritischer zou moeten zijn, zou opgaan als dit een website was voor professionals maar dit is nu eenmaal een website voor alle niveau's. Dat maakt het lerende vermogen ook zo groot. Dus, deel je kennis! Ik ben er van overtuigd dat je die in ruime mate hebt.

Henk Siteur op 4 december 2017 om 12:54

Hoi Peter,


Ik heb betrokkenen, tvdam en Sarina Baas, verbetertips gegeven waar ze wat mee kunnen. Maar: De redactie moet toch wel wat kritischer zijn.


Groeten, Henk.

PtR op 5 december 2017 om 09:56

Dag Henk,

Dat is prettig om te lezen. Zo deel je je kennis mooi. Ik weet zeker dat ze er blij mee zullen zijn. Sportief van je!
De gedachtegang van de redactie ken ik niet maar goed, je kan ook weer niet de hele wereld verbeteren.

Met vriendelijke groet,
Peter