Meld je gratis aan
De meest fotogenieke vakantiebestemmingen van 2018!

24 januari 2018, 09:46

Als fotograaf ga je graag op vakantie naar bestemmingen die ook nog eens fotogeniek zijn en waar je je de hele dag met je camera zou kunnen vermaken. Voor het komende jaar is dit de top 10 wat betreft de meest populaire en fotogenieke vakantiebestemmingen!

Djibouti

Nog voor velen een onbekend land, Djibouti. Het is een klein en bijzonder land in Afrika, waar drie tektonische platen uit elkaar schuiven en voor fraaie landschappen zorgt. Hier valt nog veel te ontdekken, dus ook als fotograaf zal je een van de eerste zijn met prachtige beelden!

Malta

Een onderwaterwereld, een culturele hoofdstad en een zeer aangenaam klimaat maken Malta tot een heerlijk vakantieland en dus fotografieland. Je bent er zo en het is er heerlijk vertoeven!

Xplosiv

Canada

We kennen allemaal het grote Canada en met het woord groot komt ook veel verscheidenheid. Van kust tot kust beschikt Canada over diverse natuurgebieden, zoals rotsen, fjorden met prachtig blauw water en zelfs ijsbergen. Heb je dus tijd en geld over? Bezoek Canada dan een aantal weken om rond te trekken met je camera!

EdwinMooijaart

Griekenland

Wie van architectuur houdt moet naar Santorini (of Mykonos, net zo geliefd) in Griekenland. De prachtige witte steden op gebergten zijn zeer geschikt voor stadsfotografie.

Texelrob

Oman

'De parel van het Midden-Oosten' noemen ze het ook wel. Oman biedt je veel bijzondere landschappen aan zoals kleurrijke oases, fjorden en een woestijn. Je kunt je hier uit de voeten met prachtige landschapsfotografie, maar ook stadsfotografie!

Bloemke

Wil je je nog even verdiepen in reisfotografie? We hebben een Expertcursus Reisfotografie voor je klaarstaan!

IJsland

IJsland is al redelijk populair onder fotografen, maar mocht je er nog niet zijn geweest dan is dat zeker een aanrader. Je moet wel kunnen presteren onder bizarre weersomstandigheden want het is niet bepaald warm in IJsland!

Sven483

Seoul

Voor stadsfotografie en architectuur moet je dit jaar Seoul bezoeken. Deze veelzijdige stad lijkt op het moderne westen, maar met heel veel historische plekken. Houdt je dus een beetje van geschiedenis en cultuur? Ga dan naar Seoul!

Nicoalsemgeest

Myanmar

Gek op het fotograferen van mensen? Dan moet je naar Myanmar, dat behoort tot de meest fotogenieke landen ter wereld. De mensen zijn hier heel gemakkelijk te fotograferen en dat levert prachtplaatjes op!

Bramphotography

Seychellen

Wil je naast fotograferen ook goed ontspannen? Het zonovergoten Seychellen is daar zeer geschikt voor! Mooie stranden, blauw water en prachtige korraalriffen zorgen voor het ultieme bounty-eiland-gevoel! Ook wel eens leuk om te fotograferen!

Patrickhhoff

Marokko

Vooral Marrakech in Marokko is in opkomst. Een kleurrijke stad waar je met vier uurtjes vliegen bent. Wil je dus even kort weg om te fotograferen en een stedentrip maken? Dan is Marrakech perfect! Fotograferen op markten, de architectuur in de stad of de natuur buiten de steden!

DeDaniel

Reacties (11)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
reest op 31 januari 2018 om 22:12

In Nederland is al zoveel mooi's te zien....

Stefanie71 op 31 januari 2018 om 10:04

Er zijn zo veel mooie fotogenieke stekkies dat een lijst als deze eigenlijk onzin is! Vorig jaar Armenië en het jaar daarvoor Zweden, Ierland, Nepal, Peru, ... ook allemaal aanraders!

wies61 op 31 januari 2018 om 09:02

Ik vermaak me met mijn camera op elk nieuw terrein, maar ik heb in nederland ook een paar geliefde stekkies

reneholtslag op 31 januari 2018 om 08:12

Zeker nog nooit in Suriname geweest. Een nog niet ontdekt prachtig land. Geweldige natuur, primair oerwoud en vriendelijke mensen.

smalhout op 30 januari 2018 om 21:37

Ik ben een beetje verbaasd dat India er niet bij staat. De mensen laten zich graag fotograferen, de mensen dragen de mooiste kleurrijke kleding om maar niet te spreken over de geweldige bezienswaardigheden zoals Taj Mahal, Varanesi (Ganges) etc etc

haraldk op 30 januari 2018 om 20:44

Ameland is een aanrader

Versaille op 30 januari 2018 om 20:45

Mis in dit lijstje Groot-Brittannië en Ierland. Betoverende landschappen, lieftallige dorpjes, ruige rotsen en kliffen. Schitterende natuur. Een landschap vol heroïsche en fantasie verhalen. Je snapt als je er rondloopt waarom Harry Potter, De Lord of the Rings en de Narnia Kronieken hier zijn ontstaan. Waarom dit land de setting is voor vele films en TV series. Het ademt geschiedenis en sprookjes. En prachtige natuur.

edu-1 op 30 januari 2018 om 19:32

Marokko , een aanrader.

hilda1 op 30 januari 2018 om 19:12

Newfoundland is een must visit deel van Canada

JopioV op 24 januari 2018 om 21:38

In dit lijstje hoort ook New Zeeland! Wel wat ver weg van Nederland, maar o zo prachtig. b.v.
Milfort Sound fjorden, en het Abel Tasman park !

je-photo op 30 januari 2018 om 19:23

Vind ik ook, kijk maar eens bij mijn foto’s