Meld je gratis aan
Fotografie bucketlist - Deze plekken moet je gefotografeerd hebben! © nacht, melkweg, terschelling

6 maart 2018, 12:00

Heb je soms geen inspiratie om te gaan fotograferen? Pak dan deze lijst erbij en bezoek deze prachtige fotogenieke locaties in Nederland en België, die je zeker eens gefotografeerd moet hebben!

Amsterdamse Waterleidingduinen

Een overvloed aan herten en vossen vind je in de Amsterdamse Waterleidingduinen. De dieren zijn zodanig gewend aan bezoekers, dat ze een stuk minder schuw zijn dan in andere natuurgebieden. Daarnaast is ook het landschap van de AWD erg mooi, vol heidevelden en watertjes.

robsmit

dickvanduijn

Nationaal Park de Meinweg bij Roermond

De Meinweg bestaat uit een terrassenlandschap met een aantal prachtige eiken. Stille vennetjes en uitgestrekte heidenvelden geven het gebied haar unieke karakter.

jhekkie

Het Hallerbos (Vlaams Gewest)

Tussen eind april en half mei wordt de bodem van het Hallerbos volledig gevuld door wilde Hyacinten. Dat zorgt voor een prachtig contrast, tussen een paarse bodem en de frisgroene bladeren aan de bomen.

riabloemendaal

De Reitdiephaven in Groningen

Het is ongetwijfeld een van de meest gefotografeerde plekken die we tegenkomen op Zoom.nl, maar dat is ook met een reden! Door de prachtige weerspiegeling, hebben de weersomstandigheden extra invloed op je foto's. Een indrukwekkende wolkenlucht wordt namelijk net zo indrukwekkend gereflecteerd in het water van de haven. Wil je oefenen met symmetrie en reflecties, dan mag de Reitdiephaven zeker niet op je lijst ontbreken!

rkphotography

Dark Sky park - Terschelling

Dit is de donkerste plek van Nederland. In augustus is de Melkweg vanuit Nederland op haar mooist, terwijl het ook nog eens goed donker is. Houd wel rekening met de (volle) maan!

Het treinstation van Luik

Ben je gek op architectuur? Dan moet je zeker het prachtige treinstation van Luik fotograferen! De moderne architectuur vol lijnen, laat je in iedere hoek prachtige beelden maken!

jz3

renate-oskam2

Kop van Zuid, Rotterdam

De verlichte gebouwen aan het water vormen s'avond een prachtige skyline van Rotterdam om te fotograferen. Ook de Kop van Zuid is een trekpleister voor veel fotograferen en ook op Zoom.nl zie je veel foto's voorbijkomen.

ronab

Eerder vroegen we jullie naar jullie mooiste fotolocaties in Nederland. Daar kwam deze prachtige lijst uit!

Reacties (10)

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn

 
arjovandijk op 11 maart 2018 om 10:44

Leuke locaties redactie. Hebben mensen misschien wel iets aan.

Henk Siteur op 6 maart 2018 om 13:12

Wat is een bucketlist? Bucket betekent toch eigenlijk emmer?


Veuillez agreer mes salutations tres distinguees.
Henri.

mariontcvb op 6 maart 2018 om 16:19

ja haha maar die film is wel geweldig

tirsje op 6 maart 2018 om 13:21

The Bucket List is a 2007 American comedy-drama film directed by Rob Reiner, produced by Reiner, Alan Greisman, Craig Zadan and Neil Meron, written by Justin Zackham, and starring Jack Nicholson and Morgan Freeman.[2] The main plot follows two terminally ill men (portrayed by Nicholson and Freeman) on their road trip with a wish list of things to do before they "kick the bucket", from which the movie's title gets its name.

Ik zou zeggen kijk de film een keer, en dan weet je precies wat een bucket list is.

tn2131 op 13 maart 2018 om 21:50

Fijn dat je even de achtergrond hebt uitgezocht, leuk om te weten, dank je wel!!! Enne, Google translate kan een goede hulp zijn voor mensen die problemen hebben met het engels.

Henk Siteur op 14 maart 2018 om 18:10

Ik kan Engels heel goed lezen, schrijven en spreken. Ik heb Mulo A en HBS A. En Engelse Handelscorrespondentie.
Maar ik vind dat Engelse gedoe overbodig. Het is een modeverschijnsel geworden. Bijna iedereen aapt iedereen na. Is onze taal dan niet goed genoeg vraag ik me af?

tirsje op 17 maart 2018 om 20:07

het hele begrip bucket list is ontstaan na deze film, dus er is gewoon geen Nederlandse term voor. Maar noem het hoe je wil, ik leg alleen maar uit waar het vandaan komt.

tn2131 op 14 maart 2018 om 20:42

Jawel, maar ik vind het fijn dat iemand de moeite neemt om het uit te zoeken en plaatst door het gevonden materiaal (dat kennelijk in het engels was) even te kopiëren en te plakken, en ik vind het dan wel ver gaan om
hem dan ook nog te vragen om het te vertalen. Wees blij met wat je kado krijgt!

Henk Siteur op 6 maart 2018 om 13:38

Zou je een en ander willen vertalen?

ali op 7 maart 2018 om 11:43

helemaal eens, al dat Engelse gedoe!