Meld je gratis aan
Zo maak je een goed portret voor social media © kleur, ogen, knallen

9 juni 2018, 10:00

Update je social media accounts met een sterk zelfportret, zodat je nog beter te vinden en te herkennen bent!

Leer alles over het maken van een sterk zelfportret, in deze beginnerscursus!

Een zakelijk of informeel portret?

Voor je LinkedIn maak je natuurlijk een ander soort portret, dan voor je Facebook of Instagram-account. Je moet heel goed nadenken over wat je op de foto wilt uitstralen. Een foto met je vrienden in een kroeg staat natuurlijk heel erg gezellig, maar komt op Instagram beter tot zijn recht dan op LinkedIn. In sommige sectoren is een keurig en officieel portret toch echt wel noodzakelijk. In dat geval moet je overwegen of een zelfportret wel de juiste keuze is, of dat je beter een andere fotograaf kan inschakelen.

Houd het simpel

Bij vrijwel de meeste platformen, wordt de profielfoto relatief klein naast je foto's en teksten weergegeven. Hoe drukker het beeld, des te onduidelijker het portret uit de verf komt in die kleine weergave. Vermijd daarom teveel poespas en details in je foto's. Een krappe uitsnede kan bovendien ook vaak bijdragen aan extra nadruk op het gezicht, zodat je ogen meer naar voren komen.
boodts

Laat jezelf zien

Oefen met emoties, probeer te lachen, te huilen, triest of verliefd te kijken. Kies wel voor emoties die echt laten zien hoe je je voelt. Je zult merken dat je jezelf instructies moet geven om een bepaalde emotie op te roepen. Die kennis kun je later gebruiken om gewone portretten te maken. Als je oefent met emoties, kijk dan niet na elke opname naar het resultaat. Maak een aantal opnames achter elkaar, dat scheelt niet alleen veel heen en weer lopen, je zit kan je dan ook veel beter concentreren.

gysellebelle

Laat het knallen

Zo'n miniatuurfoto moet simpel zijn, maar dat hoeft niet te betekenen dat het beeld niet kan knallen. Door goed na te denken over kleur, kleding en een juiste blik, kan een foto echt uit de massa spatten. Werk bijvoorbeeld eens met kleurcontrast, of zorg voor een mooie scherpte op de ogen.
emvds

Werk vanuit een concept

Het gaat op social media vaak om een eerste indruk. Een voorzichtige foto, is dan vaak niet zo veelzeggend. Als je durft risico's te nemen, voldoende tijd stopt in je concept en een paar stappen verder durft te gaan, dan zal je merken dat je profiel veel meer zal opvallen. Ga dus op zoek naar foto's die je inspireren en ontdek zelf welke stijl het beste past bij jouw karakter.

sakin

Durf je het aan om een portret te maken waarbij je jezelf recht in de ogen kijkt?

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn