Meld je gratis aan
Expertuitdaging: Gestileerde flatlay foto's © unsplash

31 augustus 2018, 20:00

Tijd voor een onbekend genre om Zoom.nl! Ga jij aan de slag met flatlay?

Wat is flatlayfotografie?

Bij flatlay kun je twee belangrijke grafische elementen met elkaar combineren, namelijk; styling en fotografie. Je selecteert diverse objecten, plaatst deze op een passende achtergrond en fotografeert het geheel van bovenaf. Door het perspectief, waarbij je recht op de voorwerpen kijkt, gaat het diepte effect verloren. Hoe beter de styling en de belichting, des te mooier het resultaat. Flatlay wordt veel gebruikt voor commerciële beelden, maar ook in de foodfotografie is het een populair genre.

Schaduw en belichting

Flatlay foto's worden altijd enorm 'clean' gefotografeerd. De belichting is dus lekker fris, zodat het geheel een strakke uitstraling krijgt. Houd hierbij altijd in de gaten dat je eigen schaduw niet over het beeld valt. Bij flatlay wordt over het algemeen weinig met schaduwen gewerkt, omdat je het geheel terugbrengt naar een plat vlak met weinig diepte.

De juiste voorwerpen

Als je de belichting onder de knie hebt, dan is het tijd om mooie en sfeervolle settings te creëren. Waar haal je je onderwerpen vandaan? Duik eens je lokale kringloopwinkel in, op zoek naar bijzondere voorwerpen of speur de zolder af naar sfeervolle vergeten objecten. Vergeet niet dat een flatlayfoto per se enorm hip hoeft te zijn. Ook met klassieke elementen kan je een hele sterke sfeer neerzetten!

De uitdaging

Ga dit weekend nog aan de slag met deze expertuitdaging! Deel je foto's op Instagram of op upload ze op onze website met de tag zoomnluitdaging. Komende week delen we jullie beste resultaten!

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn