Meld je gratis aan
Wat zit er in de tas van Sabrina Meulenbergs © Nikon, sabrina, foto 4

25 juli 2017, 15:11

In de rubriek 'Wat zit er in de tas van ...' laten Zoomers zien wat zij in hun cameratas hebben zitten. Vandaag de tas van Sabrina Meulenbergs.

Ik houd niet van rommel in een tas en als het over mijn cameratas gaat, moet deze ook gemakkelijk te ordenen zijn. Niet het minst omdat naast mijn camera en objectieven de tas ook nog een hele kolonie 'Teenyweenies' moet huisvesten.
Ik was dan ook zeer blij dat toen ik mij abonneerde op Zoom.nl, ik de Case Logic SLR 206 voor een voordelige prijs kreeg.

Voor mij is dit de ideale rugzak waar ik naast mijn objectieven, camera, laptop en accessoires, ook de flatgebouwen van de Teenyweenies netjes georganiseerd krijg. Het is dan misschien niet zo'n vrouwelijke rugzak, hij is bijzonder stevig en stoer. Je hoeft hem ook niet helemaal open te ritsen om bij je camera te kunnen.

Wat zit er allemaal in mijn Case Logic?

Gear
- Nikon D800 body
- Nikon D800 oplader plus een extra batterij
- Nikon AF-S Nikkor 28-300 mm 1:3.5 - 5.6 G
- Nikon AF-S Nikkor 24-70 mm 1:2.8 G ED
- Nikon AF-S Micro Nikkor 105mm 1:2.8 G ED
- Nikon AF Nikkor 50 mm 1:1.8 D

Accessoires
- Seagull angle finder
- Stealth Gear gradual brown filter & gradual blue filter & gradual gray filter
- Blaasbalgje
- Apple MacBook pro of de Apple iPad pro
- VisibleDust Arctic Butterfly 724
- Lenspen
- Hähnel Wireless Timer Remote Giga T Pro II
- x-rite colorchecker
- Geheugenkaartjes
- Gossen Digipro F lichtmeter
- Hoya Cir-PL Polarisatie filter
- Hoya variable ND filter
- Manfrotto 055CXPro04 magnesium statief met ergonomische Manfrotto 322RC2 grip balhoofd


En nu komen we tot de iets minder "normale" spullen:
- Taartkarton
- Twee pillendoosjes die de flatgebouwen voor mijn Teenyweenies zijn en voertuigen
- Lijm
- Pincet
- Tandenborstel
- Natte doekjes
- Zaklampje

Alles bij elkaar is dit geen lichtgewicht, ik kom uit op een kleine 12,5kg, dus zet ik het hele boeltje dan ook regelmatig op een steekwagentje van Ikea.
In het begin zeulde ik alles mee, maar je begrijpt dat de hele mikmak op je rug aardig begint door te wegen. Daarom probeer ik nu toch vaak een selectie te maken als ik erop uit trek.


Wanneer ik op pad ga om een scène te fotograferen van de Teenyweenies, dan is vooral de Nikon AF-S Micro Nikkor 105mm het belangrijkste objectief. Ik plaats mijn kleine mannetjes op een leuke plek met behulp van de lijm en pincet, fotografeer ze vanuit verschillende standpunten en maak nog enkele overzicht foto's met de Nikon 28-300 mm 1:3.5 - 5.6 of de 24-70 mm en maak alles weer netjes schoon. Dan komen de tandenborstel en natte doekjes van pas want met lijm aan hun voeten mogen de Teenyweenies niet in mijn cameratas!
Fine art fotografie

Trek ik erop uit met mijn dochter en tevens vast model voor de fine art fotografie, dan neem ik meestal mijn kleine Case Logic Medium SLR camera bag (SLRC-202-BLACK) mee.
Deze compacte tas stelt me in staat de camera toch goed te beschermen en neemt niet teveel plaats in mijn tas op wieltjes die verder gevuld is met kleding, make-up en accessoires voor de shoot. Dikwijls neem ik nog een keukentrapje of stoel mee en dat zijn nu eenmaal dingen waar in een cameratas niet echt plaats voor is.

Waterproof

Wat mij aan beide tassen zo bevalt is de waterproof bodem die er tevens voor zorgt dat de tassen niet omvallen.
Ooit hoop ik een Fujifilm GFX 50S midden formaat te bezitten die lichter is en een grotere sensor heeft, al zal het toch heel moeilijk zijn afscheid te nemen van mijn D800. Deze ligt perfect in mijn hand, de lenzen zijn super en de bediening is voor mij zeer intuïtief. En wat vooral belangrijk is, mijn Teenyweenies voelen zich helemaal op hun gemak bij deze camera.

Reacties

Om te kunnen reageren, moet je ingelogd zijn