Meld je gratis aan
SIGMA Touch en try dag  © Sigmadag, groepsfoto, foto 1

3 augustus 2017, 11:36

Om een aantal Zoom.nl-lezers eens de kans te geven om veel mooie Sigma objectieven uit te proberen, organiseerde Sigma Benelux in samenwerking met Zoom.nl een touch-en-try dag op het fotogenieke Landschaftspark in Duisburg (DLD). Op dit terrein van een voormalige staalfabriek zijn veel onderwerpen te vinden om de twee tassen vol met objectieven uit te proberen. Lees hoe de Zoomers de objectieven ervaren.

Frank Vermeulen

20mm F1,4 DG HSM | Art
Wat een mooi objectief, degelijk en netjes afgewerkt. Ik schrok wel even van het gewicht, maar dat is ook wel begrijpelijk met een diafragma van F1,4. De vaste zonnekap vind ik een pluspunt, daardoor kunnen er geen standaard filters op. Ook is het objectief helaas niet spatwaterdicht. Wel erg mooi om te zien dat er ondanks de groothoek er weinig vertekening optreedt. Ik heb het fotograferen met een groothoek dan ook als heel erg positief ervaren en de resultaten zijn ook goed gelukt.

Uiteraard hebben de deelnemers meerdere lenzen getest op deze dag. De volledige review van Frank lees je hier.

Ada van der Lugt

105mm F2,8 EX DG OS HSM Macro
Dit macro-objectief is door het bereik ook prima voor portretten te gebruiken. De verschillende onderwerpen van de omgeving zijn geen probleem voor dit objectief, de beelden hebben een mooie, zachte onscherpte en zijn scherp waar nodig. De 105mm geeft je een prettige werkruimte, zodat je niet altijd dichtbij je onderwerp hoeft te komen, en je het macro-onderwerp niet verjaagt. Sigma, bedankt voor het mogelijk maken van deze dag!

De volledige review van Ada lees je hier.

Jeroen Stegeman

8-16mm F4,5-5,6 DC HSM
Met deze lens heb ik nog niet eerder gefotografeerd en eerder deze dag had ik de 100-400mm in handen, dus een flinke overstap. Het was zeker even zoeken wat ik hier precies mee wil en kan, maar na een tijdje lukte het aardig. Het is een fijn objectief dat door de enorme groothoek meer kan zien dan een menselijk oog. Zeer geschikt dus om een compleet overzicht te maken van de omgeving waarin je je bevindt. Met name voor landschapsfotografen is dit een erg interessant objectief, dat nu ook hoog op mijn verlanglijstje staat.

De volledige review van Jeroen lees je hier.

Julie Ann Janssen

135mm F1,8 DG HSM | Art
Door de brandpuntsafstand en lichtsterkte is dit een heel mooie portretlens. Echt heel scherp op het onderwerp met een heel zachte onscherpte in de achtergrond. Ik fotografeer zelf eigenlijk alleen nog maar met lichtsterke lenzen. Het zou mooi zijn als er ook nog beeldstabilisatie op zou zitten. Dit Art-objectief is vooral bedoeld voor camera's met meer dan 50 megapixel, en dat zie je aan de kwaliteit. Voor de kwaliteit zou ik hem zeker kopen.

De volledige review van Julie Ann lees je hier.

Mirjam Boerhoop - Oudenaarden

100-400mm F5-6,3 DG OS HSM | C
Het eerste dat ik merk is dat deze lens zwaar is en dat een statiefgondel ontbreekt. Je wilt deze lens niet te lang om je nek hangen maar lekker op een statief zetten. Eenmaal bezig zet ik mijn camera dan ook op statief en maak foto's van een windmolen, zowel uitgezoomd als ingezoomd. Het resultaat is verbluffend strak; wat maakt deze lens fantastische foto's! Verder zijn er nog een aantal mooi gekleurde ventilatoren die draaien. Het diafragma knijp ik zo ver als mogelijk dicht (F 22) om een zo lang mogelijke sluitertijd te kunnen gebruiken. Ook hier is het resultaat weer lekker scherp en kan je duidelijk de beweging van de ventilator zien. Dit is echt een fantastische lens is met verbluffend strakke en mooie foto's.

De volledige review van Mirjam lees je hier.

Peter de Jong

18-300mm F3,5-6,3 DC OS HSM Macro | C
De 18-300mm was eerlijk gezegd niet mijn eerste keuze uit de tas vol met Art-objectieven die op tafel ligt. Toch heeft deze lens mij heel erg verrast. Soms mis ik een extra stuk zoombereik. Deze 18-300mm zou dat zomaar kunnen oplossen. Het zoombereik is enorm en dat maakt deze lens heel fijn om in de vakantie standaard op de body te hebben. Tijdens de wandeling over het Landschaftspark zag ik een man met een adelaar één van de torens beklimmen. Ik ben verrast over het mooie resultaat. Dit objectief staat nu hoog op mijn verlanglijst!

De volledige review van Peter de Jong lees je hier.

Peter Westerik

18-35mm F1,8 DC HSM | Art
Dit objectief heeft een aantal sterke punten. Hij voelt aan als degelijke lens, is lichtsterk, op een cropframe-camera is 35mm iets meer dan 50mm, waardoor het eerder een allrounder is dan een groothoek en hij is heel lichtsterk, over het hele bereik. Daarnaast is de autofocus erg snel en is de minimale scherpstelafstand erg kort. Bij een foto die ik maak met veel contrasten en veel tegenlicht zie ik maar heel weinig chromatische aberratie. Prettig dat de lens zich gedraagt zoals je zou willen, hij focust snel, voelt goed aan en doet z'n werk gewoon erg goed.

De volledige review van Peter Westerik lees je hier.